Esnaf ise patates fiyatının daha da yükseleceğini ifade ediyor. Bu sene kuru fasulyenin de az olması fiyatını 2-3 kat artırarak, 7 lirayı bulmasına neden oldu. 

Geçen yıl patates fiyatının düşük olması bu yıl da çiftçinin az ekim yaptığını ifade eden Kadınlar Pazarı Esnafı Mehmet Kaya, “Geçen yıl patates eken çiftçi zarar etti. Bu yılda az ekim oldu. Ayrıca cips fabrikalarının bu yıl fazla patates alması fiyatları uçurdu. Geçen yıl tarlada kalan patatesin fiyatı 2,5 liradan alıcı buluyor. Önümüzde ki günlerde patates fiyatı daha artacak” yorumunu yaptı.

Ayrıca diğer sebze fiyatlarında da biraz artış olduğunu belirten Kaya, “Patlıcan fiyatı bu hafta 5 TL geçtiğimiz hafta patlıcanın fiyatı 7 TL’yi buldu. Diğer sebze fiyatları dolmalık biber ve sivri biber 5 TL, domates 2,5 TL, salatalık 2,5 TL, kabak 3 TL, karnabahar 2 TL, ıspanak 1,5 TL, pırasa 2 TL, lahanayı 1,5 TL arasında değişiyor” dedi.

FASULYE 7 LİRAYI BULDU

Türkiye genelinde kuru fasulyenin fiyatları ikiye, üçe katlanırken, Nevşehir'de kuru fasulye fiyatları 7 lirayı buldu.

Pazarı Esnafı olan Mehmet Çomak kuru fasulyenin kilosu 7 liradan satışa sunuluyor” dedi. Çomak, “Bu yıl kuru fasulyenin fiyatı 7 lirayı buldu. Daha da yükseleceğe benziyor. Vatandaş geçen yıl fiyatları düşük buldu. Bu yıl da az ekim yaptı. Bu durumda otomatikman fiyatların yükselmesine neden oldu. Biz esnaf olarak halkımızdan dengeli bir şekilde alışveriş yapmasını istiyoruz.Yani bir ürünün fiyatı yükseliyor diye o üründen çok değil de ihtiyacı kadar almasını istiyoruz. Fiyatların önümüzdeki günlerde biraz daha artması bekleniyor. Diğer baklagil fiyatlarında yükselme veya düşüş söz konusu değil. Nohut 4 TL, pirinç çeşitleri ise 3-5 TL, arasında değişiyor” diye konuştu.

Hakimiyet.com