Borsa Seçimlerine Son 48 Saat Kaldı…

Nevşehir de Borsa seçimlerine artık sayılı saatler kala Başkan Adayları Tuncer Gök ile Mustafa Çelebi arasında kıyasıya bir seçim yarışı bizleri bekliyor.

Yaklaşık 280 civarında ki Borsa üyesi iki gün sonra 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü Ticaret Odasında sandıklara gelerek önümüzdeki dönem için Yeni Başkanlarını seçecekler.

Öncelikle seçimlerin Nevşehir’imize hayırlar getirmesini diliyoruz.

Aslında bir çok yönüyle Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçim sürecinin anımsatan bir süreci geride bıraktık.Ne büyük tesadüftür ki Mustafa Çelebi ilk olarak Zağlanmış ekibinin destek verdiği aday olarak Başkan adaylığını açıklamış fakat ilerleyen günlerde birden bire ne olduysa “Tuncer Gök “ ismi Zağlanmış ve ekibinin adayı oluyordu.

NTSO Başkanı Arif Parmaksız bu durumda bir anlamda kendisi gibi yarı yolda bırakılan Çelebi’ye bir çok aday içinde destek vereceğini ve Parmaksız ve ekibinin adayı olarak Çelebi’yi gösteriyordu. Mustafa Çelebi de NTSO ve NTB seçim sürecinde hiçbir kez olsun kıvırmadan sözünden dönmeden kimseye medet etmeden dim dik bir duruş sergileyerek ağlamadan sızlanmadan gönül verdiği Borsa Başkanlığı için Hizmet e talibim bu yoldan ölmek var dönmek yok diyerek Borsa üyelerinin de büyük takdir ve desteklerini arkasına alarak çalışmalarını sürdürdü… Yaptığı gerek basın açıklamalarında gerekse söylemlerinde hiç kimseyi kırmamaya dikkat etti bizim tek hedefimiz Borsamızın çıtasını yükselterek üyelerimize layık oldukları en güzel hizmeti getirmek olarak belirledi.

Ona ve ekibine inanan güvenen bir çok üyesini peşinden sürükleyen Çelebi için artık seçim vakti geldi çattı. İnce bir seçim stratejisi ile Parmaksız ve ekibinin de tam olarak destek verdiği Mustafa Çelebi için Başkanlık aslında hiç uzak görünmüyor…

Tuncer Gök seçim sürecinde gelinen noktada çok büyük hatalar yaptı. En büyük hatası kader birlikteliği yaparak bu günlere dek geldiği Parmaksız la olan ayrılığı ve sonrasında yaptığı ağır açıklamaları gösterilebilir.

NTSO seçimlerinde en büyük destekçisi Zağlanmış ve ekibinin mağlubiyeti ile Mevcut Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de bu şokla aldığı ağır yara o kadar büyük tü ki  bir anlamda son 15 günüde yalnız kalarak geçiren Gök seçimlerde neler yapabilir?

Geçtiğimiz hafta Çelebi ve ekibinde Yapılan itiraz sonucu Tuncer Gök ekibinde olan 19 şirket, gerekli yasal özellikleri taşımadığı için Nevşehir İl Seçim Kurulu tarafından Nevşehir Ticaret Borsası üyeliğinden düşürülmesiyle büyük yara alan Gök seçimlerede bunun gölgesinde 1-0 mağlup olarak başlayacak.

Bu 19 ismin Tuncer Gök’ü destekleyen ekipten olması ise kamuoyunda manidâr bulundu. Bu durumda daha önce 297 olan oy kullanacak üye sayısı ise 278’e düştü. Yapılan itiraz sonucu Tuncer Gök ekibinde olan 19 şirket, gerekli yasal özellikleri taşımadığı için Nevşehir İl Seçim Kurulu tarafından Nevşehir Ticaret Borsası üyeliğinden düşürüldü. Üyeliği düşen ve borsa seçimlerinde oy kullanamayacak olan şirketlerin sahipleri arasında Bekir Paslanmaz, İbrahim Salaş ve Yakup Zağlanmış gibi Tuncer Gök’e yakın isimlerde bulunuyor.

Bu şartlar altında Gök’ün yeniden Başkan seçilme şansı büyük sürpriz olarak gösterilirken ,kendisine yapılan bir çok haksızlıklara karşı soğukkanlılığını koruyarak seçimleri oda üyelerinin vicdanlarının sesine bırakarak  NTSO seçimlerinde öyle düşünüp hür iradenizle oy kullanın diyen Parmaksızla aynı kaderi yaşayan  Çelebi nin Ticaret Borsası seçimlerinde büyük farkla seçimleri kazanmasının ise hiçte sürpriz olmayacağı konuşuluyor.

 

Gök’ün Bu defa işi gerçekten çok zor…!

Parmaksız için safları sık tutamadı diyen ve araya şeytanlar girdi diyerek yaptığı basın toplantısında ki açıklamalarıyla şimşekleri üzerine çeken Gök ; bugüne kadar en büyük destekçisi Arif Parmaksız ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları da aslında seçimle ilgili heyecanı bir kat daha fazla artırıyor.İşte o açıklama;

 

Parmaksız : “Tek tek üyelerin elini sıkıp Çelebi için oy isteyeceğim"

Parmaksız, "Çarşamba günü yapılacak olan Ticaret Borsa'sı seçimlerinde tek tek üyelerin elini sıkıp Çelebi için oy isteyeceğim" dedi

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı basın toplantısında Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök’ü ihanetle suçlayan Parmaksız:- “Tuncer Gök büyük yanılgı içine düştü.

Ben görev yaptığım bunca süre zarfında Nevşehir’deki işadamlarına sürekli yardımcı olmaya gayret gösterdim. Bunu yaparken kendimden fedakarlıklar yaptığımı da övünç ve gururla söylerim. Biz ekibimizle birlikte Nevşehir’i daha ileriye taşımak için hep çabaladık. Bundan sonrada aynı gayreti göstermeye devam edeceğiz.” Dedi

29 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan Nevşehir Ticaret Borsası seçimlerine bizzat gidip Mustafa Çelebi için oy talep edeceğini açıklayan Parmaksız, “onlar anket yaptırmışlardı, kesinlikle kazanacaklarına inanıyorlardı. Ama onların değil Nevşehirli’nin dediği oldu. Borsa seçimlerinde de halkımız ve üyeler doğru kararı verecektir.” Demişti.

Önceki seçimlerde Parmaksız’ın büyük desteğini arkasına alarak Başkan olan Tuncer Gök karşısında, Bir önceki Borsa seçimlerini tek başına sadece 14 oy farkıyla kaybeden Mustafa Çelebi için bu defa durum çok farklı gözüküyor…

Seçim sonunda NTSO da  Parmaksız dan sonra bu kezde Borsa seçimlerinde eğer Çelebi kazanırsa Nevşehir de tarihi bir değişim içinde adeta start verilmiş olacak... 

Seçimlere sadece 48 saat kaldı Bekleyip hep birlikte görelim…