Nevşehir'in üzüm diyarı olarak bilinen ve ülkemizin en güzel üzümlerinin yetiştirildiği Avanos ilçesine bağlı Göynük köyünde bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel olarak her yıl aynı tarihler içinde yapılacak olan üzüm bağ bozumu festivaline ilgi oldukça fazla oldu.

Göynük Muhtarlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen Bağ Bozumu Ve Üzüm Festivaline Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün , TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk, çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan Festivalde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş burada yaptığı konuşmasında, "Bu sene ilk kez Şirin Göynük köyü ve meşhur üzümünün tanıtımı adına düzenlenen Festival için, Başta Göynük köyü Muhtarlığına ve köy halkımıza böylesine güzel bir organizasyon düzenledikleri için kendilerini kutluyor festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Diğer bölgelerimize de örnek olmalı, bizler her zaman desteklerimizi vereceğiz " dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir  Gizligider de
," Nevşehir ve Avanos'umuzun en güzel köylerinden biri olan Göynük köyümüzün böyle güzel ve anlamlı ve bu yıl 1. cisini düzenledikleri ve geleneksel hale getirdikleri, Göynük köyü 1. üzüm bağ bozumu festivali nedeniyle köy muhtarımızı ve köy halkımızı kutluyoruz. Yürekli bir çalışmaya imza attılar. Bizler her zaman onlarla birlikteyiz ve desteklerimizi vereceğimizi belirtmek istiyoruz. Geri dönüşü olmayan ve Milyonlarca yılda oluşan tarım topraklarının zayi olmaksızın nasıl korunabileceğini dair elimizden gelen tüm gayret ve çalışmaları gösteriyoruz. Bu noktada çiftçilerimizin nerede nasıl desteklenmesi gerekiyorsa elimizden gelen tüm gayreti gösteriyor ve çiftçilerimizin desteklenmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her şey çok güzel hazırlanmış, birbirinden güzel üzümler de öyle. Burada düzenlenen sadece bir festival değildir, Nevşehir ve Avanosumuzunda köyümüzün de en iyi şekilde tanıtımını da yapmış oluyoruz. Bu bölgemizde yetiştirilen ürünler ve özellikle de yetiştirilen üzümlerde hem ülkemiz hem de yurt dışında haklı bir üne sahiptir" dedi.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan'da konuşmasında "Göynük Köyü 1. Üzüm Festivali'ndeyiz. Anadolu insanının yegane tarım ürünü olan ve Kapadokya ile ismi birlikte anılan üzümlerimiz çeşitleriyle gözümüzü doyurdu desek yeridir. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.


Avanos Göynük Köyü Muhtarı İhsan Eron da açıklamasında,” Bu yıl 1. cisini düzenlediğimiz Göynük Köyü 1. ci Bağ Bozumu Ve Üzüm festivalimizi bundan sonra ki yıllarda da geleneksel olarak kutlayacağız. Çok daha hareketli ve çok daha fazla katılımın sağlanacağı yeni festivallere şimdiden hazırlık yapacağız. Köyümüzde dünyanın en kaliteli üzümü olarak kabul edilen çok sayıda farklı cins üzümler yetişiyor ve hepsini de toptancılar aracılığıyla iç pazara veriyoruz. Köyümüzün önemli geçim kaynağı olan üzümlerimizi ve köyümüzü tanıtmak için düzenlediğimiz festivalimize katılım gösteren Başta Valimiz İlhami Aktaş, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Milletvekilimiz Ebubekir Gizligider olmak üzere tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Göynük üzümleri protokol ve jüri üyelerine gösterilirken, yarışmaya katılan çiftçilere de hediyeleri verildi. Daha sonra En İyi Üzüm Yetiştiricileri yarışmasında ilk üçe girenlere ödülleri verildi. 

Göynük Köyü Muhtarı İhsan Eron Festival sonunda katılımları için günün anısına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Milletvekili Ebubekir Gizligider, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan'a çini işlemeli tabak takdim etti.