GÜLŞEHİR İLÇESİNDE KAPYA BİBER TARLA GÜNÜ YAPILDI
                İlimiz Gülşehir İlçesinde kapya biber çeşidinin yaygınlaştırma projesi kapsamında tarla günü yapıldı.

              Tarla gününe Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN, Gülşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep KARAGÖZ, teknik personeller ve üreticiler katıldı.
 

                Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ konuşmasında, İlimizde alternatif üretimleri geliştirmek amacıyla ekonomik getiriye sahip, İl Özel İdare destekleriyle kaypa biber çeşidinin        yaygınlaştırılması için proje yürütüyoruz. Kapya biber çeşidi, yeşili sofralık ve kızartmalık olarak, olgunlaştıktan sonra kırmızı hali ise salçalık ve sos olarak tüketilen, şekli düzgün acı olmayan, piyasada tutulan oldukça etli, kuru madde oranı yüksek olması nedeniyle günümüzde işleme sektörünün de gelişmesi ile kullanım alanı genişleyen bir ürünümüzdür.
 

            Gülşehir İlçemizde de teknik personellerimizin kontrolünde 15 üreticimizle çalışmalarımızı yürüttük. Şuan tarlasında bulunduğumuz üreticimiz Yaşar AÇIKGÖZ, 2 dekar alanda 8000 bin fide dikerek projeyi uyguladı. Birazdan ürün hasadına başlayarak sonuçları hep beraber göreceğiz, diyerek mahsulün bol ve bereketli olması temennisinde bulundu.

             Konuşmanın ardından, biber hasadına başlandı. Olgunlaşmış ürünlerden başlayarak hasat işlemi gerçekleştirildi ve dekardan 3 bin kg ürün alındı. Hala tarlada bulunan yeşil kapya biberlerin kızardıkça hasadına devam edileceği bildirildi.