Bor'da bir ilk... Güvenli enerji tarafından yapılan "Güneş Enerjisi ile Su" projesi görenleri hayrete düşürüyor.


Haber: Muharrem Temel - Bor'un Sesi Gazetesi

Bir çok ilde olmasına rağmen Bor'da bir ilk olarak gözüken projeyi gerçekleştiren firma Güvenli Enerjinin hayata geçirdiği bu projede artık Güneş enerjisinden faydalanarak elektriksiz bir şekilde bağ, bahçe gibi ortamları sulamak mümkün. İlk olarak Bor'da Kızılyer mevkiinde bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Ahmet Tanış, "Bizim bu projemiz Bor'da bir ilk. Güneş panellerinin yardımıyla yer altından su çıkartıyoruz. İlk olarak da Süleyman Kirman abimizin bahçesinde bu projeyi hayata geçirdik. Burada yaklaşık olarak 13 metre'den su çıkartıyoruz. 13 metreden çıkan bu su da, saatte on iki ton'luk bir verim alıyoruz.   Kurduğumuz bu sistemde tamamen Güneş Enerjisi ile yer altından elektriksiz bir şekilde su çıkartarak elektriğe bağlı kalmadığımızı göstermiş olduk. Fiyat olarak da suyun çıktığı metreye göre fiyatlarımız belirleniyor.Bu bahçemizdeki sistemin maliyeti şuanda 13 bin TL civarında. Büyük elektrik faturası ödemek zorunda kalanlar için bu sistem çok ideal durumda." dedi.

İlk olarak Bor'da kendi bahçesinde sistemin kurulduğunu belirten Süleyman Kirman ise; "Ben bu tesisi kurdurmak için arkadaşları buldum. İrtibata geçtim ve arkadaşlarda geldi sistemlerini kurdular. Ben Bor'da ilk defa benim bahçeme kurulan bu projeden çok memnunum. Böyle bir sistemi kim bulduysa Allah ondan razı olsun. Bize bu projenin maliyeti yaklaşık olarak 15 bin lirayı buldu. Ben Bor'da ki çiftçi arkadaşlarımıza, bağı, bahçesi olan vatandaşlarımıza bu projeyi tavsiye ediyorum kesinlikle bu sistemi kendi bahçelerine kurdursunlar.

Su için elektrik sorunu yaşayan vatandaşlarımıza da tavsiye ediyorum." dedi.

Son olarak proje sahibi teknisyen Ahmet Tanış bu projeyi yaptıracak olan kişilerin 5 Şubat kapalı spor salonu karşısı Niğde 0.388 213 41 42, Gsm:0.554 503 52 18 ve Bor irtibat bürosu olarak Orta Çarşı İrem Emlak adresinden kendilerine ulaşılabileceğini ve ayrıca 0388 311 2565 - 0538 659 1362 numaralı telefonlardan da iletişime geçilebileceğini belirtti.