Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Halkalı Gümrük Müdürlüğü Büyükçekmece Gümrük Kompleksi'nin temelinin bugün atılacağını bildirdi.

Konuya ilişkin Gümrük AŞ ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız yapmış olduğu açıklamasında TOBB'un iştiraklerinden olan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ (GTİ) tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılacak Halkalı Gümrük Müdürlüğü yeni tesislerinin (lojistik merkezi) temel atma töreninin, 17.09.2013 Salı günü saat 11.00'da Büyükçekmece Çatalca'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, bürokratlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Yeni gümrük kompleksinin, toplam 215 bin 834 metrekare gümrüklü alan ve 64 bin 676 metrekare kapalı alana sahip olacağına işaret çeken Parmaksız, GTİ'nin bugüne kadar Habur, Cilvegözü, Kapıkule, Sarp, Hamzabeyli ve Nusaybin gümrük kapılarını da modernize ederek hizmete sunulduğunu hatırlattı.

Parmaksız Açıklamasında, Türkiye'nin dış ticaret hacminin her yıl büyümesinin, 2023 yılı ihracat hedefinin 500 milyar dolar ve dış ticaret hacmi hedefinin ise 1 trilyon dolar olmasının, orta ve uzun vadede Halkalı Gümrük Müdürlüğünün önemini bir kat daha artırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu vizyon kapsamında dış ticaretimizin yıllık yaklaşık 40 milyar dolarının gerçekleştirildiği Halkalı Gümrük Müdürlüğü yeni tesislerine ait yatırımların bir yıl içinde tamamlanması planlandı. Modernizasyon sonrası Halkalı Gümrük Müdürlüğü yeni tesisleri; x-ray araç ve kargo tarama sistemleri, araç plaka okuma sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, kapalı devre kamera sistemi, elektronik kantarlar ve benzeri yenilikleri içeren modern teknik bir altyapı, depolama alanları, taşımacılık sektörü firmaları için ofis alanları, restoran, banka, sigortacılık gibi hizmetlerinin sunulduğu, kullanıcıların her türlü ihtiyacının karşılanacağı tesislere kavuşacak."dedi.

Gümrük AŞ. ile NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız,TOBB Çatısı altında Gümrük AŞ. ile Ülkemize hizmet etmekten dolayı ve ülkemizin Dünyaya açılan kapıları adına vizyonu olan bu çalışmaların yüz akımızla başarıyla uygulamaktan dolayı gururu duyuyoruz.Böylesine önemli bir konuda İstanbul Halkalı  Gümrük Müdürlüğü Büyükçekmece Gümrük Kompleksi'nin temel atma törenleri için Nevşehir den gelen Oda ve Borsa Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri İş Adamlarımız ve Basın mensubu gazeteci kardeşlerimizde bu tarihi yatırıma şahitlik edecekler.
Şimdiden bu büyük yatırımımız Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun dedi.

Temel atma törenine Nevşehir den 94 kişilik katılım gerçekleşti...
Nevşehirin Heyetinde Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,Borsa Genel Sekreteri Uğur Aydoğan,Borsa Yönetim kurulu üyeleri,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce,Oda Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız,Meclis Başkan yardımcıları Zafer İnanır,Mehmet Varol,Nevşehirspor Kulüp Başkanı Necmi Cantekin,NTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Güner,Yüksel Babaoğlu,Ömer Güçlü,Ahmet Gündüz,Habil Uluer,Mahmut Çalışkaner, ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın,İş adamları Ünal İkizoğlu,Kenan Ertuğrul,Ercan Civelek,Serhat Cantekin,Oda Genel sekreteri Hakkı Aydoğan,Miktad Şahin,Gökçe Yamangil,Mehmet Yaylaklı,Murat Bilgili,Şevki Gedik,İsmail Kemal Terzioğlu,Bahtiyar Doğan,Atilla Palamut ile 94 kişilik Nevşehir den İş Adamı ve 18 Kişilik basın mensubu yer aldı.

İlk gün Topkapı Sarayı,Ayasofya,Sultan Ahmet ile İstanbul un tarihi mekanları rehber eşliğinde gezildi.Milli ve manevi duygu yoğunluğunun yaşandığı günde Nevşehir heyeti bu tür etkinliklerin faydalarına değinerek bu tür organizasyonların şehrin kenetlenmesine büyük katkılar sağlayacağının altı çizildi.Bu organizasyonu gerçekleştiren NTSO Başkanı Arif Parmaksız a teşekkür ettiler.

Adeta 94 kişiyle İstanbul a çıkartma yapan Nevşehir heyetinin Gezi incelemleri ziyaretleri ve fotoğraflarından derlemeleri sizlerle paylaşacağız...