NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde bulunan havalimanı ve havaalanları yeniden yapılandırma ile tekrar sınıflandırıldı. Yapılan sınıflandırmada Nevşehir Kapadokya Havalimanı B sınıfı kategorisinde yer alarak havalimanı ismi değişmeden, havaalanı statüsüne düşürüldü.

Ülke genelinde yeniden yapılandırma ile mevcut havalimanlarından İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Dalaman, Adana, Trabzon, Antalya, Gaziantep ve Erzurum Havalimanları A kategorisinde yer alırken Nevşehir, Kayseri ve Hatay ile birlikte pek çok havalimanı da B kategorisinde yer aldı. Yapılan düzenleme sonrası tüm havaalanlarına havalimanı unvanı uygun görülürken, limanlar yolcu trafiğine göre A, B ve C kategorilerine ayrıldı.

Yeni uygulama ile Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın B kategorisinde yer alması sebebiyle havalimanı başmüdürü Ali Şerit, A kategorisi havalimanlarından Erzurum Havalimanı Başmüdürlüğü’ne atandı. Yeniden yapılandırma sonrası Ali Şerit’le birlikte 6 müdür, A kategorisi havalimanlarının bulunduğu farklı illere tayin edilirken, Şerit’in yerinede Nevşehir Kapadokya Havalimanı başmüdür yardımcısı Mehmet Muslu, havalimanı müdürü olarak atandı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, söz konusu yeni değerlendirme ile Kapadokya Havalimanının herhangi bir kaybının bulunmadığını, bu konunun tamamen Genel Müdürlüğün kendi mevzuatına uygun bir değerlendirmesinden kaynaklandığını söyledi.

Gizligider, “Bu durum sadece yasal bir niteleme, başka hiçbir şey yok. Kapadokya Havalimanının havaalanına dönüştürülmesi konusunu bizzat genel müdür ile görüştüm. Ne olduğunu bizzat bana anlattı Sayın Genel Müdür. Konu tamamen kendi mevzuatları ile ilgili bir durum. Kapadokya Havalimanımızın çalışmasıyla ilgili herhangi bir sorun yok” diye konuştu.