T.C. Ziraat Bankası Nevşehir Şubesi’nden FİB Haber Merkezimize yapılan açıklamada; T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nca ihraç edilen Altın Tahvili ve Altına Endeksli Kira Sertifikaları 16 Ekim-20 Ekim arasında Ziraat Bankası’nın ilimizdeki Nevşehir ve Ürgüp Şubesi aracılığı ile tüm halkımıza ihraç edilecektir.

5 günlük sınırlı bir süre içerisinde bu imkândan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız için aşağıdaki bilgileri de paylaşmak isteriz.

Diğer banka ve finans kuruluşlarının benzer uygulamalarından farklı olarak; gram altına dönüştürülecek altınlar Hazine Müsteşarlığı’nın Merkez Bankasındaki hesaplarında saklanacak ve bu imkândan yararlanan vatandaşlar 2 yıl vade boyunca faiz geliri ya da tercihlerine göre kira geliri elde edeceklerdir. Vade sonunda da altınlarını isterlerse çeyrek altın ya da külçe altın olarak alabileceklerdir. Vade sonundan önce istenilen bir tarihte altın karşılığı TL olarak da geri alım yapılma imkânı bulunmaktadır. Alımdan 3 ay sonra geri alınan tutarlar kayıpsız olarak hesaplara yatırılacaktır.

Altın Tahvili alan vatandaşlar, vade süresince 6 ayda bir net %1,20 yıllık %2,40 altın üzerinden gelir elde edecekler.

Altına Endeksli Kira Sertifikası alanlar ise yine yıllık %2,40 altı aylık %1,20 kira getirisi elde edeceklerdir.

Getiriler 6 ayda bir vatandaşların Ziraat Bankası’ndaki hesaplarına o günkü altın karşılığı Türk Lirası olarak yatırılacak, vade sonunda da gram altınlar dilekleri doğrultusunda altın ya da altın karşılığı TL olarak ödenecektir.

Tamamen devlet garantisinde olacak işlemlerden herhangi bir masraf, komisyon ya da vergi kesilmeyecektir.

Bu kapsamda değerlendirilebilecek altınlar ise 22 ve 24 ayar olacaktır. Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan veya 22 ayar altındaki altınlar bu kapsamda kabul edilmeyecektir.

Çeyrek, yarım ya da tam altınlar (Cumhuriyet Altını) ile 22 ayar bilezik türünden varlıklar Bankamızda hazır bulunan altın eksperi tarafından tartılıp hesaplanarak, altın sahibini kayba uğratmaksızın gram altına çevrilecek ve Hazine için talepte bulunulacaktır. (Reşat altını kabul edilmeyecektir)

Yastık altındaki altınların ekonomimize kazandırılarak ülke rezervlerinin artırılması için yapılan uygulama konusunda varlığı bulunan tüm vatandaşlarımızı 16 Ekim’den itibaren Ziraat Bankası Nevşehir Şubesine bekliyoruz.

Altın üzerinden getiri sağlayan ve 5 günle sınırlı bu imkânı iyi değerlendirmelerini temenni ediyor, tüm halkımıza saygılarımızı sunuyoruz.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Nevşehir Şubesi

Konu hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ:

Ziraat Bankası Bilgi Dokümanı için TIKLAYINIZ: