TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Ürgüp Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katıldı. Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın’ın ev sahipliğindeki toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, “Müteşebbisin güçlüyse, şehrin de güçlü olur, ülken de güçlü olur. O halde, en başta kamu idaremiz, siyasetçilerimiz, bu camiaya, bu insanlara sahip çıkmalı” dedi.​
Kapadokya’nın doğa ve tarihin birleştiği eşsiz bir coğrafya olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “        Elinizin altında bir dünya hazinesi var. Şimdi yurtdışında, bizim Kayseri’yi o kadar bilmiyorlar. Nerelisin deyince, Kapadokyalıyım diyorum, herkes biliyor. İşte ben de bugün aranızda bulunmaktan onur duyuyorum. Bu çok anlamlı törende bizleri buluşturan Ahmet Aydın kardeşime çok teşekkür ediyorum. Zira beni en çok gururlandıran an, işte bu ortam. Bu camiayla en çok iftihar etmemi, böyle törenler sağlıyor. İş hayatı zaten zor. Ekmek aslanın midesine inmiş. Buna rağmen hem ayakta kalacaksın, hem de başarılı olacaksın. Bu herkesin yapacağı iş değil. O yüzden, burada fazlasıyla hak ettikleri ödüllerini alacak firmalarımızın kıymetini herkes bilmeli” diye konuştu.
 
-Müteşebbisler ülkenin gururu
 
Müteşebbislerin şehrin ve ülkenin gözbebeği olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası’nı da gerçekleştirdiği organizasyondan dolayı kutladı. Ürgüp Ticaret Odası’nın başarılı çalışmalara imza attığını anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Ahmet Başkan, TOBB’u TSE Genel Kurulunda da temsil ediyor. Gelirken baktım, bir defa çok güzel bir iş rehberi hazırlamışlar. Ürgüp’ü ve sizleri hem tanıtıyor, hem de reklamınızı yapıyor. Türkiye’nin en büyük fuarlarından, Yörex (Yöresel Ürünler) Fuarında da standınızı gördüm ve ziyaret ettim. Buranın meşhur süt ile kavrulmuş kabak çekirdeğine yoğun ilgi vardı. Odamız yine, TOBB Genel Kurulu’nda da stant açtı, Kapadokya'yı tanıttı. Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte Girişimcilik Kursları açıyorsunuz. Esnafa destek vermek için Esnafına Sahip Çık projesi yapıyorsunuz. Yine sizler Ahilik kültüründen geldiğiniz için, sosyal yayınız da güçlü, maddi durumu zayıf öğrencilere devamlı yardım ediyorsunuz. Pek çok öğrenciyi Çanakkale’ye götürüp, ecdadın emaneti bu toprakların ne zorluklarla kazanıldığını gösteriyor, o maneviyatı yaşamalarını sağlıyorsunuz. Bu aktif çalışma tempolarından dolayı, Odamızı, yönetimini, meclisini, meslek komitelerini, çalışanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”