TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte önce Mersin'de Narenciye Festivali’'ne ardından da Milas'ta Zeytin Hasatı Şenliği’ne katıldılar.

Mersin Narenciye Festivalin açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Akdeniz’in incisi Mersin’de bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, 7. Mersin Narenciye Festivali’nin hayırlı olmasını diledi. 

Parmaksız: 'Depoculuk, Mersin ile Nevşehir'i kaynaştırdı'

NTSO ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız'da, Portakalıyla, Limonuyla Güneyin incisi Mersin'deyiz. Naranciyeler Mersin'de yetişiyor ama, Nevşehir Kapadokya'da bulunan kayadan oyma doğal soğuk hava depolarında lezzet kazanıyor. Bu yüzden Nevşehir ve Mersin arasındaki limon depolama işinin 60 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini bu süreçte her iki şehir insanı arasında kurulan gönül köprüsü ile de birbirleriyle kaynaştığını ifade etti. Parmaksız, "2 şehir arasında tarım turizm maden gibi konularda sosyal kültürel ve ekonomik anlamda ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ediyoruz" dedi.

Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Milas Zeytin Hasatı Şenliği’ne katıldı...

6. Milas Zeytin Hasatı Şenliği kapsamında düzenlenen panelde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zeytinin ve zeytinyağının bölge için önemli bir değer olduğuna dikkat çekerek, “Ürettiğiniz ürünlerin değerinin katlanabilmesi için mutlaka markalaşmaya önem verin. Coğrafi işaretlerinizi alın” çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız festivaldaki stantları da gezerek, ürünler hakkında bilgi aldı.​

Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, günün akşamında ise Milas ve çevre il-ilçelerin iş dünyası ile biraraya geldi. Burada düzenlenen toplantıda,  Hisarcıklıoğlu katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyerek not aldı. Konuşmasında Milaslılara kendi değerlerine sahip çıktıkları için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu zeytin için yapılan çalışmaların takdir edildiğini ifade etti. ‘Tane tane lezzet, damla damla sağlık’ denilen zeytinin çok önemli bir hazine olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, en uzun yaşayan insanların Akdeniz mutfağı ve zeytinyağı ile beslendiklerini hatırlattı.