Türkiye'deki tüm organize sanayi bölgelerinin çatı kuruluşu olan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunun (OSBÜK) 17. Olağan Genel Kurulu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda yapıldı. Genel Kurula; Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Nevşehir TSO ve GTİ. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün yanı sıra Nevşehir Delegeleri M. Ali Öbekli, Hasan Kahveci ileTürkiye’deki organize sanayi bölgelerinin başkan ve delegeleri katıldı.​

17. Olağan Genel Kurul Divan Başkanlığı’nı yapan Parmaksız yaptığı açıklamada; “Yeniden başkanlığa seçilen Memiş Kütükçü ve yönetim kurulunu tebrik eder, görevlerinde başarılar dilerim. Ayrıca Sayın Kütükçü’nün listesinde yer alan ve Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğine seçilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcım Mehmet Ali Öbekli’yi de tebrik ederim” dedi.

Hisarcıklıoğlu ise OSBÜK Genel Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada OSB’lerin Türkiye’deki en önemli başarı hikâyelerinden birisi olduğunu söyledi. OSB’lerin, Türkiye’nin sanayileşmesini ve sanayinin Anadolu’ya yayılmasını sağladığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin dünyaya rol model olduğu konuların da başında OSB’ler geliyor. Yarım asırlık OSB tecrübemiz, artık çevre coğrafyamızda da rol model alınır hale geldi. Yine bugün, Çin ile İtalya arasında en büyük sanayi, üretim ve ihracata sahipsek, bunda OSB’lerin payı çok büyük. Elbette bu alanda daha yapmamız gereken işler de var. Türkiye’nin OSB modelini geliştirmeye devam etmeliyiz” dedi.

Doğu Asya’da OSB’lerin, daha büyük alanlara kurulduğunu, hatta kendileri ayrı birer şehir haline geldiğini belirten TOBB Başkanı, “Bizdeki OSB’lerin neredeyse 10 katı büyüklüğe ulaşıyorlar. Buralar sadece sanayi ve üretimle sınırlı kalmıyor. Yaşam, eğitim, teknoloji ve lojistik merkezi olarak da tasarlanıp, işlev görüyor. Teknoparklar ve teknoloji merkezleri kuruluyor. Meslek okullarını ve üniversite bölümlerini ihtiva ediyor. Bizim de, sanayimizi küresel rekabet ortamında ayakta tutmak için, OSB’lerimizi daha çok geliştirmemiz gerekiyor. İşte burada, tüm OSB’lerin üst kuruluşu OSBÜK devreye giriyor. OSBÜK kurumsal bir yapıya kavuştu. Böylece, birlikte daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Devletimizle birlikte el ele vererek, sorunlarımızı çözüme kavuşturuyoruz” diye konuştu.