Hububat prim Desteğinde Kotalar Yükseltildi.

 

Çiftçilerimizin hububat prim destek kotalarının düşüklüğünden şikâyet etmeleri ile harekete geçen Nevşehir Milletvekillerimiz Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider çiftçilerimizin alın terlerinin karşılığını almaları önündeki bir yanlışlığın düzeltilmesini sağlayarak bir kez daha çiftçilerimize yanlarında olduklarını göstermişlerdir.

Milletvekillerimiz Özellikle ağırlıklı olarak Kozaklı ve Hacıbektaş ilçelerimizde 2012-2013 üretim yılı için prim desteklemesine esas olacak, ürünlere ait Prim desteği verim ortalamaları en yüksek 180 kg iken bu oran Milletvekillerimizin girişimi ile 400 kg’a çıkarttırılarak çiftçilerimizin vermiş oldukları ürünlerin gerçek değeri üzerinden prim desteklerini almaları sağlanarak çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmiştir.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız düzeltilen hububat prim destekleri verilerini sisteme giriş işlemlerini tamamlanmasının ardından 30.12.2013 tarihinde ilçe tarım müdürlüklerinden kontrol ettirilebilecektir. Hububat prim desteklerinin ödemesi ise 2014 yılı içerisinde çiftçilerimizin hesaplarına aktarılacaktır.