İç Anadolu Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları TOBB Birlik Merkezi’nde düzenlenen istişare toplantısında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuğu oldu. Bölgenin ve iş dünyasının sorunları üzerine görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda Hisarcıklıoğlu, TOBB’un faaliyetleri hakkında da bir sunum gerçekleştirdi.​

 

Türkiye’nin geleceğinin ve işsizlik sorununun çözümünün girişimci sayısını artırmaktan geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bunun için kadın ve genç girişimci kurullarını oluşturduklarını ifade etti.  İş dünyasına yardımcı olabilmek için ABİGEM, Kredi Garanti Fonu, KOBİ AŞ gibi kurumların yanı sıra UMEM Beceri’10 projesi ile de nitelikli eleman sorununa çözüm getirdiklerini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Üniversitesi, TOBB ETÜ Hastanesi ve DEİK ile ilgili de bilgiler verdi.

Kapasite raporları konusunda ciddi bir yatırım yaptıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, artık Türkiye’nin hangi bölgesinde hangi ürünün ne kadar üretildiği noktasında sağlıklı bilgiye ulaşabileceklerinin altını çizdi.  Fuarcılık konusunda da önemli düzenlemeler yaptıklarından söz eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de fuarcılığın bir itibarı yoktu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesine aldık, illerdeki bütün oda ve borsalarım bunlarla ilgili de görevli. Şimdi fuar yapan şirket sayısı 600 küsurdan 155’e indi, ama fuarlara yabancı ülkeden gelme sayısı tam 10 kat arttı. Yani kaliteli fuarlar olmaya başladı” diye konuştu.