Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, TSE tarafından yayımlanan "Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" hakkında Nevşehir OSB'de faaliyet gösteren firmaları yerlerinde ziyaret ederek bilgilendirdi.

Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şahin yaptığı açıklamasında; "Covid-19 Yeni normal dönemiyle birlikte sahadayız... TSE tarafından yayımlanan "Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" hakkında Nevşehir OSB'de faaliyet gösteren firmaları bilgilendirdik." dedi. 

Şahin: "Covid-19 Yeni normal dönemiyle birlikte sahadayız..."

İl Müdürü Şahin; "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ilgili kuruluşu TSE tarafından yayımlanan, firmalara salgınla mücadelede yol gösterici nitelikte olan ve salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan "Güvenilir, Salgından Etkilenmemiş ve Hijyenik Üretim" standartlarına uygun üretim yapabilmesi için bir rehber görevi görecek "Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" hakkında Nevşehir OSB'de faaliyet gösteren firmaları İl Müdürlüğümüz personeli Mühendis İrfan Dokuzlar ile birlikte ziyaret ederek bilgilendirdik. Kılavuzda belirtilen tedbirleri alarak üretim yapan firmalara başvurmaları halinde TSE tarafından "Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi" verilecek ve bu belge firmalarımıza iç ve dış pazarlarda büyük avantaj sağlayacak. Covid-19'a rağmen tüm tedbirleri alıp bu zorlu süreçte ara vermeden üretime devam ederek ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan firmalarımızı tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kılavuza ulaşmak için : https://statik.tse.org.tr/upload//tr/dosya/dokumanyonetimi/113/20052020112631-1.pdf