AnadoluJet tanıtım toplantısında konuşan NTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız; “KAPADOKYA-ANTALYA SEFERLERİ KAPADOKYA TURİZMİ İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR”

30 Nisan tarihinde başlaması planlanan ve gerek yerel halk gerekse bölgedeki işletmeler tarafından sabırsızlıkla beklenen Anadolu Jet Nevşehir(Kapadokya) – Antalya seferlerinin hat açılış organizasyonu Avanos’ta yapıldı. 

Anadolu Jet tarafından 30 Nisan 2014 tarihinde başlayacak Kapadokya-Antalya seferleri sebebiyle bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Kd. Albay Dursun Ertuğrul,Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç,Emniyet Müdürü  Mehmet Yüksel, Avanos  Kaymakamı  Mustafa Eldivan, Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar,Ürgüp Belediye Başkanı  Fahri yıldız, Gülşehir belediye Başkanı Mustafa  Dursun, Anadolu Jet Başkanı İbrahim Doğan,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı  Seyit İnce,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Cengiz Yıldız, NTSO Yönetim Kurulu Üyeleri  Yüksel Babaoğlu,Kemal Güner,Hakan Kavas ,Serhat Cantekin ve çok sayıda turizmci katıldı.

Tanıtım toplantısının sunumu üstlenen Türk Hava Yolları Nevşehir Şube Müdürü Osman  Taha Küçük, Anadolu Jet tarafından başlatılan  Kapadokya-Antalya karşılıklı  uçak seferlerinin bölge turizmi için  oldukça önemli olduğuna değinerek, Anadolu Jet’in  Kapadokya-İzmir seferlerini de programına almasını istedi.

Daha sonra söz alan  Anadolu Jet Başkanı  İbrahim Doğan ise  bu seferlerin  deniz turizmi ile  kültür turizmi arasında bir köprü olacağını dile getirerek, Antalya –Kapadokya Seferleri’nin  istenilen  doluluk oranına  ulaşması halinde  Kapadokya’ya yeni seferlerin eklenebileceğini dile getirdi.

Daha sonra söz alan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz  Yıldız’da  bu seferlerin  Antalya’ya deniz  turizmi için gelen turistlerin aynı zamanda Kapadokya’ya da gelmesi için bir fırsat olduğuna dikkati çekerek,  “Kapadokya Antalya seferleri Kapadokya Turizmi için bir dönem noktasıdır. Ancak bunun için turizmciler, tur operatörleri bu konuda üzerlerine düşeni yapmalıdır. Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası olarak bu konuda bizler üzerimize düşen  her türlü göreve hazırız.” Dedi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’da  her geçen gün öğrenci sayısı artan Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nin Türkiye’nin her ilinden öğrencisinin olduğunu belirterek, ulaşım problemlerinin çözülmesi halinde Üniversite’ye uzak illerden de öğrencilerin rağbet göstereceğini  Anadolu Jet yetkililerinden Antalya’dan sonra İzmir, Bursa ve Kıbrıs seferlerini de hizmete koymalarını beklediklerini ifade etti.

Nevşehir  Valisi Mehmet Ceylan ise Kültür Turizmin Başkenti olan Nevşehir ile Akdeniz arasında bir köprü niteliği  taşıyan bu seferlerin Bölge  turizmi için önemine dikkati çekerek yılda 3 milyona yakın turisti ağırlayan Kapadokya Bölgesi’nin diğer illere düzenlenecek sefer sayılarını karşılayacak kapasitesinin olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından AtlasJet Başkanı  İbrahim Doğan tarafından protokole üzerlerinde isimleri yazılı olan Uçak maketleri hediye edilirken, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  M. Arif Parmaksız’ın maket uçağını Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız aldı.

Toplantı,Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye koyduğu seslerle Anadolu adlı Müzikli Oyunun gösterimi ile son buldu.