Kapadokya turizmcileri son günlerde yaşanan olaylarda devletinin yanında olduklarını belirttiler. DERSİAD Turizm Komite Başkanı Mehmet Ali Soydemir yaşanan olayların bir ekonomik olay olmadığını Türkiye’yi kuşatmak için yapılan bilinçli bir hamle olduğunu ifade etti.

Soydemir, son günlerde yaşanan döviz kurundaki oynamaların Yahudi lobisinin Türkiye üzerindeki oyunlarının bir parçası olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Gezi olaylarında başlayıp terör belasına verilen desteklerin ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin fiziksel olarak başarısızlığının neticesinde Türkiye’yi ekonomik olarak yıkma girişimine başvurdular. Mahkemelerce suçlu bulunmuş birinin hukuksuzca iadesinin istenmesi de ABD’yi skandal ve geri dönüşü olmayan bir yola soktu. İstedikleri olmayınca yaptırım kararına gittiler. Bu şer görünen yaptırımı milletimiz yine tersine çevirerek savuşturmuştur. Buradan iş dünyasına seslenerek en güzel cevabın işimize dört elle sarılmamız, daha çok üretmemiz ve daha çok ihraç etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Biz ürettikçe bize kafa tutanları bizlerde yaptırımlarımızla yıkacağız. Buradan iş adamlarına, ellerinde Dolar ve Euro olanlara seslenerek TL’ye çevirmesini istiyor ve bu oyunun bozulmasına destek verip devletimizin yanında duralım diyorum.”

Turizm rakamlarında büyük artış

Turizm sezonunun ilk yarısının çok iyi rakamlarla geçtiğini belirten Soydemir, sezonun ikinci yarısında da beklentilerinin daha fazlası olduğunun altını çizdi.

Soydemir, “Kapadokya ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektörü geçirdiğimiz sezon itibariyle yüzleri güldürmüştür. Gerek yerli gerekse yabancı turistlerin uğrak adresi olan Kapadokya bölgesinin sahipleri olarak bu durum bizleri çok mutlu etmiştir. Son üç yılda terör saldırıları AB ve ABD ile yaşanan krizler, Irak ve Suriye’deki iş savaş ile birlikte turist sayısının büyük ölçüde kesilmesi Türkiye turizm sektörünün sıkıntılar yaşamasına neden olmuştu. Yaşanan bu olayların ve karanlık günlerin geride kalması ülke ve turizmciler olarak bizleri sevindirmiştir. Yaşadığımız sezonun verimini gelecek yıllarda da beklemekteyiz. Bunun için işletmeler olarak üzerimize düşen sorumlukların yerine getirilmesinde hepimizin elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyor, bu vesile ile Kurban Bayramınızın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ile birlikte Kapadokya bölgesinde yüzde yüze varan doluluk oranına ulaşıldığı da öğrenildi.