Türofed Yönetim Kurulu üyeleri, konaklama sektörünün yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i makamında ziyaret etti.

Ekonomi Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya TÜROFED adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, TÜROFED Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu, ATİD Yönetim Kurulu Başkanı Birol Akman, KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler ve TÜROFED Koordinatörü Necip Boz katıldı.

Toplantıda; konaklama sektörüne ait her türlü mevcut kredilerin yeniden yapılandırılması, konaklama sektöründe kredi alımında KGF aracılığıyla kolay kefalet sağlanması, EXİMBank kredileri, ihracatçı sayılmanın gereğinin yapılması ve KDV – ÖTV iadeleri ile ilgili konular gündeme getirildi.



KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler ziyaret sonrasında yaptığı açıklamasında; "T.C. Ekonomi Bakan Yardımcısı Sn. Fatih Metin, TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Yönetim Kurulu olarak konaklama sektörünün yaşadığı sıkıntıları dile getirmek ve çözüm önerilerimizi dinlemek adına bizi makamında kabul etmişlerdir. Sayın Bakanımıza göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyoruz, umut ediyoruz ki sektörümüzün yaşadığı bu darboğazın Devletimizin konaklama sektörüne sahip çıkması ile beraber hep birlikte üstesinden geleceğiz " dedi.