Nevşehir'in tanınmış iş adamlarından Genç Yıldızlar Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Karataş, Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com Haber merkezimizi ziyaret etti. FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü Fikret Çapacı ile görüşen Değerli İş Adamı Karataş, Gürcistan'daki yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Hüsamettin Karataş yaptığı açıklamasında; "Şirketimiz 18 yıllık tecrubesi ile; Gürcistan'da Gıda, Nevşehir'de de dış ticaret ve inşaat alanında faaliyet göstermektedir.  Ayrıca, gerek Türkiye'mizin ve gereksede Nevşehir'imizin bir çok tanınmış markalarının yurdışında distribütörlüğünü yapmaktayız. Bu manada firmamız Türkiye ekonomisine de ciddi anlamda katma değer sağlamaktadır. Yine firmamız Genç Yıldızlar bünyesinde bulunan Tursa LTD, Gürcistan'da marketler zincirleriyle perakende satışlar da yapmaktadır" dedi. 

Nevşehir'in Yöresel Ürünleri ve Marka Ürünleri Gürcistan'da!
Gürcistan'ta sahibi olduğu Tursa marketler zinciriyle Türkiye Ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan iş adamı Hüsamettin Karataş, Nevşehir' den Gürcistan’a adeta  ihracat köprüsü kurdu. Türkiye'de ve Nevşehir'de üretilen bir çok gıda ürünlerini Gürcistanlılarla buluşturan Karataş, Nevşehir'den Nurlular Gıda Kuruyemiş, Kalwax Oto Bakım Ürünleri, NEVPA İnceler, Akgül Gıda, Güçbey gibi firmalarla yine ilimizin meşhur Kabak Çekirdeği, Kuru Üzüm, Pekmez, Lokum ve hatta sarı erik gibi önemli yöresel lezzetlerininde satışını gerçekleştiriyor. 


Gürcistan'ın başkenti Tiflis başta olmak üzere Batum, Gori gibi bir çok kentte faaliyet gösteren şirketinde yüzde yüz Türk malı ürünlerle Nevşehir'e özel yöresel ürün ve marka ürünler tercih ettiğinin altını çizen başarılı İş Adamı Karataş, "Yolunuz bir gün Gürcistan'a düşerse, firmamız TURSA marketler zincirimize mutlaka uğrayarak bir çayımızı içmeye beklerim" dedi.

Kapadokya Bizim Sevdamız...!

Gürcistan’da ve Nevşehir’de ithalat ve ihracat işleri yapan ve aynı zamanda zincir mağazaları da bulunan İş adamı Hüsamettin Karataş,  “Gürcistan’da bulunan LTD Tursa firmamıza bağlı olan 19 market zincirimizin tamamında Türk ürünlerini ve Türkiye’den getirdiğimiz ürünleri 11 senedir satmaktayız. Aynı zamanda Nevşehir'imiz de üretici ve aracı olan 9 firmanın ürünlerini de Genç Yıldızlar isimli firmam aracılığıyla ihracatını yapmaktayım. Gürcistan'da ki ticaret ve yatırımlarıyla artık Türkiye-Gürcistan arasında bir gönül elçiside olduğunu belirten İş Adamı Karataş, kendimi ifade edebilecek kadar Gürcü dilide öğrendiğini belirterek artık çoğu zaman tercüman kullanmıyorum. Gürcü vatandaşlara Türkiye'mizi, Nevşehir'imizi ve Kapadokya bölgemizi anlatıyorum. Zaman zaman ziyaretlerimde Nevşehir'den getirdiğim özel hediyeleri kendilerine hediye ediyor, tarihi doğal güzellikleri peribacaları, yeraltı kentleriyle ünlü Kapadokyamızın gönüllü tanıtım elçiliğinide elimizden geldiğinice yapmaya gayret sarf ediyoruz" dedi. 

Gürcülerin'de bizim gibi çok sıcak insancıl bir toplum olduğunun altını çizen Karataş, Gürcüler hakkında da şu bilgileri verdi. "Gürcüler genelde aynı tarz insanlardır. Yüksek sesle konuşurlar, her şeyi heyecanlı heyecanlı anlatırlar. Çok hızlı ve dinleme zevkli dilleri vardır. Dünyadaki bütün gürcülerin ortak özelliği dindar olmalarıdır. Türkiye’deki gürcü köylerinin camileri beş vakit namazda doluysa Gürcistan’daki kiliseler de doludur. Kalpsiz dünyanın kalbi olan DİN’e bu bağlılık gürcülerin naif, iyi niyetli, kaderci olmalarına neden olur.!! Gürcüler hıristiyanlığı ilk kabul eden kavimdir. Hıristiyanlık, Gürcistan’a Türkiye’den gitmiştir. Götürende “Kapadokyalı Nino”dır. Asıl geçmişi ORTODOKS olup islamiyete geçince müthiş sofu olan bir ırktır. Ayrıca, Türkiye olan komşulukları sebebiyle kültürel bir çok benzerlik taşırlar" dedi.

FİB Haber Merkezi olarak değerli yatırımcı iş adamı Hüsamettin Karataş'a Türk ekonomisine verdiği katkıları ve Nevşehir ile Kapadokya bölgesini Gürcistan'da en güzel şekilde tanıtmasından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.