Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasında teknolojik, modern 80 tonluk yeni bir dijital kantar daha hizmete girdi.

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yer alan Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak beldesi, soğuk hava depoları ile özellikle narenciye ve patates sektörüne hizmet veriyor.

Bu kapsamda sürekli değişen ve büyüyen depoculuk sektörünün ön planda olduğu Kavak kasabasında özellikle patates ve limonun tartılarak ülkemizin dört bir köşesine sevkiyatı için gerekli olan yeni kantar faaliyete geçti.

Kavak kasabasında kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete giren yeni Kantar sayesinde, sebze yüklü TIR'ların tartılmak için başka bölgelere gitmesine gerek kalmazken, hem taşıyıcılar hem de üreticiler büyük bit külfetten de kurtulmuş oldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, ‘’Kısa süre içerisinde yapımı tamamlanıp hizmete giren Kantarımız 80 tonluk olup 24 saat açık tutularak hizmet etmeye devam edecek. Yeni kantarımızın Beldemize hayırlı ve uğurlu olmasını diler çiftçilerimize ve üreticilerimize bol kazançlar dilerim ‘’ dedi.

Haber: Hamit Resul Doğan