Kavak kasabası Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Hizmet binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İl Defterdarı Hatice İşçen Ercoşman’ın yanı sıra, Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Vergi Dairesi Yetkilileri ile nakliyeciler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Defterdarı Hatice İşçen Ercoşman, 1990 Model ve daha altı araçların il özel idaresine ya da makine kimya endüstrisine devri ve kayıp araçların önce emniyet müdürlüğüne daha sonra da vergi dairesine bildirilmesi durumunda şoför ve nakliyeci esnafına getirilen kolaylıklardan bahsetti.

Ercoşman, “Bu toplantıyı özellikle nakliyeci esnafımızı yakından ilgilendiren ekonomik olarak ömrünü doldurmuş olan araçların il özel idaresine devri, hem de idari para cezalarına uygulanan cezanın taksitle ödenebilmesi konusunda getirilen yasal değişiklikle ilgili bilgiler vermek için düzenledik. Bu konulardan nakliyeci esnaflarımızın bilgi sahibi olabilmesi için il defterdarlığı olarak çeşitli duyurular yaptık, pankartlar astık. Ancak konuyla ilgili daha detaylı bilgiler vermek üzere buraya geldik. Bu toplantının tertiplenmesinde bize katkı sağlayan Şoförler ve Otomobilciler odası başkanımız Sayın Mustafa Düzgün’e teşekkür ediyorum. 1990 Yılı ve öncesine ait taşıtların hurdaya ayrılması gerekiyor. Bu taşıtların 31 Aralık 2014 tarihine kadar hurdaya ayrılması isteniyor. Bu taşıtların il özel idaresine ya da makine kimya endüstrisine devri durumunda bütün o zamana kadar gelen cezalar ve vergiler tamamen kalkacak. Ben Nevşehir’de 4 ay önce başladım. Nevşehir’de halen doğan, Toros, Hacı Murat dedikleri araçları görüyorum.  Halkımızın bu tür araçları genelde bağ, bahçe işlerinde kullandığını düşünüyorum. Bunların muayenesi geçmiştir. Vergisi ödenmemiştir. Bunların dışında bir şekilde kaybolmuş olan taşıtların da 2000 Model ve altı araçların vergi dairemize gelip bildiriminde bulunduğunuzda, emniyet müdürlüğünden de aracınızı kayıp ettiğinize dair beyanda bulunup bununla ilgili belgeyi getirdiğinizde o zamana kadar tahakkuk etmiş olan bütün vergilerin ¼’ü siliniyor. Bu imkanlardan şoför ve nakliyeci esnaflarımızın yararlanmalarını tavsiye ediyoruz” açıklamalarında bulundu.