Acıgöl İlçe Kaymakamı Doğukan Koyuncu , Topaç Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ziyarette bulunarak, Sarımsak paketleme tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

Acıgöl İlçe Kaymakamı Doğukan Koyuncu beraberinde Acıgöl ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taner Düzgün, Acıgöl il Genel Meclis üyesi Metin Vural, Acıgöl Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası başkanlığı genel sekreteri Adem Damar ile birlikte Topaç Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ziyarette bulundular.

Koop projesi kapsamında Topaç Köyüne kurulmakta olan Sarımsak paketleme Soyma tesisi binasının yapım aşamasını inceleyen Kaymakam Doğukan KOYUNCU tesisin inşası hakkında İlçe Tarım Müdürü Taner DÜZGÜN ve Topaç Köyü Koop Başkanı Fedat AYDOĞDU dan bilgi aldılar.

Topaç Köyü Koop. Başkanı Fedat AYDOĞDU tesisimizin temel atma aşamasında geçen gün yağan dolu ve sel sonucu tesisimizin temelinin bir kısmını sel götürmüştü bundan dolayı birkaç günlük bir gecikme nedeni ile tekrar tesisin yapım aşamasına geçtik.Başkan AYDOĞDU Selden hasar gören tesise Kaymakam KOYUNCU dan Kaymakamlık vasıtası ile yardım talebinde bulundu.

Kaymakam Doğukan KOYUNCU ve beraberindeki heyet daha sonra Topaç Köyü Koop toplantı salonuna geçerek Topaç Köyü halkı ve Koop üyeleri ile karşılıklı istişarelerde bulundular.Köy halkının özellikle de Sarımsak arazilerinde geçen günler de meydana gelen dolu ve sel afetleri hakkında Kaymakam KOYUNCU dan yardım talebinde bulundular. İlçe Gıda Tarım Müdürü Taner DÜZGÜN son yaşanan dolu ve sel afetleri hakkında Kaymakam KOYUNCU ya bilgi verdi. DÜZGÜN son yaşanan dolu ve sel afetinin verdiği zararın bölge bölge %40 ila % 70 arasında bir hasar oluşturduğunu Müdürlüğümüzce geniş kapsamlı bir rapor tutulup çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını beyan etti. 

Acıgöl Kaymakamı sayın Doğukan KOYUNCU bu tesisin yapımı ve çalışmaya başlaması ile birlikte bölgemizde ekilen Sarımsak ın daha çok değer kazanacağını daha bilinçli ve kaliteli ürün alınacağını Sarımsağın Mutfak dışında kozmetik alanında da kullanılmaya başlandığını Köylünün biraz sabır ile birlikte daha çok maddi kazanç sağlayacağını bunun da Ülke ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacağını belirtti.

Haber: Adnan Yıldız