Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) "Uluslararasılaşma Hizmetlerinin Geliştirilmesi" projesinin açılış toplantısı yapıldı.

 

KAYSO Toplantı Salonu'ndaki açılış toplantısına, Meclis Başkanı Nurettin Okandan, Nevşehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Babaoğlu, İspanya'nın Zaragoza Ticaret ve Sanayi Odası Genç Kurul Üyesi Elena Carmen ile üyeler katıldı.

 

Burada konuşan Meclis Başkanı Okadan, 12 ay sürecek projeyi Zaragoza Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Projeyle KAYSO'nun uluslararasılaşma hizmetlerinin geliştirilmesini amaçladıklarını belirten Okadan, "Uluslararasılaşma konusunda uzmanlaşmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda AB ülkelerinde faaliyet gösteren bir odanın yapısı incelenecek. Proje sonunda uluslararasılaşma alanındaki yeni hizmetler odamıza getirilecek ve üyemiz olan firmalar bu hizmetleri kullanmaya başlayacak" dedi.

 

Proje ortağı olan Zaragoza Ticaret ve Sanayi Odası'nın Genç Kurul Üyesi Carmen ise, odalarının Avrupa ile iyi ilişkiler içinde olduğunu ifade etti.

 

Carmen, "Ülkemiz yaşanan ekonomik krizden 2011 yılında biraz çıkmaya başladı. 2012'de ise ekonomide düşüş yaşanmasına rağmen yine de iyiydik. Ülkemizin temel sorunu işsizlik. Bizim öncelikli amacımız da işsizlerimize iş bulmak. Bu yönde çeşitli projeler geliştiriyoruz" diye konuştu.

 

Projenin özel amaçları arasında KAYSO'nun mevcut hizmetlerinin geliştirilmesi ve oda hizmet çeşitliliğinin arttırılması, KAYSO personelinin AB'odalarının işleyişleri ve hizmetleri hakkında bilgi düzeyinin arttırılması, Kayseri ile Zaragoza arasındaki ticaretin yatırım ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi yer alıyor.