Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde alternatif ürün kapsamında ilk kez ekimi yapılan bamya çiftçinin yüzünü güldürdü.

Kim demiş Nevşehir'de Bamya yetişmez Diye ...?

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde alternatif ürün kapsamında ilk kez ekimi yapılan bamya Derinkuyulu çiftçinin yüzünü güldürdü.

Daha önceki yıllarda başta patates olmak üzere buğday, arpa ve pancar gibi ürünleri eken Derinkuyulu çiftçiler bu yıl ilk defa deneme ekimini yaptıkları bamyanın veriminden memnun kaldı.

Bamya, Derinkuyulu çiftçinin yüzünü güldürdü 

Bu yıl ilk defa bamya ekimi yapan Derinkuyulu çiftçimiz, bamyanın diğer ürünlere göre daha kazançlı olduğunu ve hiç Pazar sıkıntısı yaşamadıklarını söyledi. 

Önümüzdeki yıl daha sistemli bir ekim yapmayı planladıklarını ifade eden Derinkuyulu bamya yetiştirici çiftçimiz, “Gelecek yıl damlama sulama sistemi kurarak günlük 100 kilo üzerinde bamya toplamayı hedefliyorum.

Pazarlamasında kesinlikle bir sıkıntı yaşamıyorum. Vatandaşlar tarlaya geliyor burada satıyorum” diye konuştu.

Bamyanın diğer ürünlere göre daha kazançlı olduğunu ifade eden çiftçimiz,“Patates, Buğday, arpa, pancar ve nohut gibi ürünleri de ekiyorum. Geçmiş yıllarda birçok ürün ektim. Ancak hiçbiri bamya kadar kazançlı olmadı. Diğer çiftçi kardeşlerimizin de bamya ekmesini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.


Fotoğraf: Osman Aytekin