Kırım – Türk  İşadamları Konseyi  Simferopol’de yapılan törenle  kuruldu.  Konsey yöneticilerinin karşılıklı attığı imzalar sonrasında yapılan açıklamada, Kırım Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek  Kırım Türk  İş adamları  Konseyi’nin  faaliyetlerine,  Kırım B:akanlar Kurulu olarak  destek olacaklarını açıkladı.

Kırım Türk İşadamları  Konseyi  Kırım Tarafı  Genel Başkanı    Rusbek Bisultanov    olurken Türkiye tarafı Başkanlığına  İlter Sağırsoy getirildi .Kırım  Türk İşadamları Konseyi Genel Müdürü olarak da  aynı zamanda Kırım Başbakanı Danışmanı olan Rustem  Kamalov atandı. 

 

Kırım Bakanlar Kurulu toplantısına Başbakan Yardımcısı Balbek Ruslan, Başbakan yardımcısı ve Rusya Cumhurbaşkanı’nın Kırım  Temsilcisi Georgi Muradov,  Ekonomi Bakan yardımcısı Anna Kovalenko,      Zaur Simirnov,  Rustem Kamalov  Kırım Cumhurbaşkanı Danışmanı, Başbakan Danışmanı Aleksey Gostev   ve Kırım’ın ünlü işadamlarından Rubsek Bisultanov ve Ziskin Vaüdim katıldı. Türk tarafından da, Karadeniz  Ülkeleriyle  Ekonomik İş  Birliği Derneği Genel Başkanı  İlter Sağırsoy ile Genel Sekketeri Yavuz Budak ve  Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Sönmez ile Metin Çidem katıldılar. 
İmza töreni sonrasında yapılan basın toplantısıyla  dünyaya duyurulan  iş birliği oluşumu ile ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek, “ Şu anda bizimle birlikte   yola çıkmış olan Türk dostlarımızla  her türlü ekonomik iş birliği ve yatırımlar konusunda  çalışmaktan mutluyuz.  Türk işadamlarının bölgemize yapacağı yatırımlar  kalkınmamıza da  katkı sağlayacaktır. “ dedi.

Kırım Türk İş Adamları Konseyi  Kırım Genel Başkanı  Rusbek Bisultanov “  Bu oluşumun atılan resmi adımlarla hayata geçmesi bizleri sevindirdi. Yapılacak yatırımlar için projeler oluşturulup en kısa sürede   hükümetimize sunacağız.” dedi

Kırım Türk İşadamları Konseyi Türkiye Başkanı İlter Sağırsoy da “   sosyal yönü de olan çok önemli   projeler  hazırladık ve bunun uygulanması ve  Kırım ekonomisine katkı  sağlaması için hızlı hareket edeceğiz” diye konuştu.   Kırım Türk İşadamları  Konseyi  Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Sönmez, bu oluşumun iki ülke arasındaki tarihi bağları  yatırımlarla da geliştirip daha da sağlamlaşmasına  sebep olacağını söyledi.  Konsey’in  Genel Sekreteri Yavuz Budak da, Kırım’ın  çok yakında bölgenin parlayan bir yıldızı olacağına dikkat çekerken  yine Konseyi’in yönetim kurulu üyesi  Metin Çidem de “ özellikle  sağlık sektöründeki yatırımlarımızla bölgenin kısa sürede  sağlık hizmetleri konusunda cazibe merkezi olmasını sağlamaya çalışacağız” dedi.

Kırım Türk İşadamları  Konseyi’nin Türkiye’ye daha şimdiden çantasında  çok önemli  devlet  ve özel sektör yatırım talepleriyle döndüğü ifade edildi.