Kırım’a çıkarma yapan Türk işadamları heyeti çantalarında yaklaşık 500 milyon dolarlık ön kabulleri yapılmış 21 proje ile döndü.

Kırım Başbakanı Aksyonov, Türk işadamlarının yaklaşık 500 milyon değerinde 21 yatırım projesi sunduğunu ve bunların da ön kabullerinin yapıldığını söyledi.

Kırım Başbakanı Aksyonov tarafından kabul edilen Türk işadamları heyeti, projeler kapsamında Kırım Bakanlar Kurulu üyeleri ve Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek ile de görüştüler.

Kayseri Osb Başkanı Nursaçan, “ heyetteki arkadaşlarımızla birlikte toplam 21 proje sunuldu. Bunların da ön kabulleri yapıldı. Arkadaşlarımız bundan sonraki yatırım çalışmalarını hızla götüreceklerdir. Kırım bizim için tarihten gelen bağlar nedeniyle de çok önemlidir. Kardeşlerimizle birlikte iş yapmak bizi ayrıca mutlu eder” dedi.

Kırım Türkİ ş Konseyi Genel Sekreteri Yavuz Selim Budak, “Turizmden, inşaata, telekomünikasyondan, fiber optik altyapı işlerine , hava ve deniz ulaşımı ve liman işletmeciliğine kadar pekçok önemli alanda önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Kırımla olan bağlarımız da bunu gerektirir zaten” dedi.