İmza Törenine; Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat KAYHAN, Nevşehir İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Veramiz Mut, 2012 Yılında 7.Etap hibe başvurusunda bulunan yatırımcılar,İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri ve Basın mensupları katıldı.

          İmza Töreni dolayısıyla; Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat KAYHAN ve İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, hibe başvurusunda bulunan yatırımcılara ve imza protokolünü izleyen basın mensuplarına Nevşehir İlinde 2006-2011 yılları arasında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgi vererek, girişimci bir  ruha sahip olmalarından ve İlimize yaptıkları katkılardan dolayı yatırımcılara teşekkür ettiler.

           İl Müdürü Okan YILMAZ ile 2012 yılında hibe başvurusunda bulunarak projeleri Bakanlığımızca onaylanan  yatırımcılar  karşılıklı olarak "Protokol Sözleşmesini" imzaladılar.

 

           İLİMİZDE KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ

            DESTEKLENMESİ PROGRAMI ÇALIŞMALARI

            Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

           Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında İlimizde 2007-2012 yılları arasında 1603 (1573 Makine Ekipman, 3 Bireysel Sulama, 28 Ekonomik Yatırım) yatırımcıya 11.500.000,00 TL hibe desteği verilmiş ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlanmıştır.

          04 Eylül 2012 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan Tebliğ (Tebliğ No: 2012/64) kapsamında İl Müdürlüğümüze Ekonomik Yatırımlardan 7 adet proje başvurusu yapılmış, projelerin tamamı  İl Proje Değerlendirme Birimi ve Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

           2012 yılında hibe desteği almaya hak kazanan yatırımcıların Proje Toplam Tutarı 3.573.404.00 TL. olup,  Bakanlığımız tarafından %50’si (1.782,702.00 TL) hibe desteği olarak verilecektir. 

İşte Proje sunana firmalar:
APAK PAZARLAMA VE GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
YENİ KÖROĞLU UN NAK. HAYN. GIDA SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ.
ALFAR HAYVANCILIK TARIM ÜRÜNLERİ TİC.LTD.ŞTİ.
BİO HAYVANCILIK NAKLİYE TURİZM VE TİC. LTD.ŞTİ.
ORTAK KARDEŞLER SEBZE VE MEYVE NAKLİYAT SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
NURLULAR GIDA VE İHTİYAÇ MAD.PAZ. TİC. LTD. ŞTİ.
ARMET TAVUKÇULUK YEM GIDA SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ