Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekilleri Ecz. Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Av.Sayın Murat GÖKTÜRK ve Av. Sayın Ebubekir GİZLİGİDER, İl Başkanı Av.Sayın M.Ali TANRIVER,İl Genel Meclis Başkanı Ziraat Müh.Sayın Süleyman ÖZGÜN, Avanos  Kaymakamı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Sayın Mustafa ELDİVAN ve Merkez İlçe Başkanı Sayın Salih AÇIKGÖZ Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde bulunan ve yapımı tamamlanan Jeotermal Dağıtım Hattı, Isı Merkezi ve Üretim Havuzları Projelerinin tanıtımı ile ilgili toplantı yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Alınan bilgi doğrultusunda:

Kozaklı İlçesindeki jeotermal kaynakların etkin rantabl ve sürdürülebilir kılınması amacı ile tek merkezden(üretim ve reenjeksiyon havuzları) kullanımını sağlayan mekanik, otomasyon ve toplama havuzları imalatlarından oluşan proje tamamlanmıştır. Test ve denemeleri başarı ile gerçekleştirilmiştir. Abonelik sözleşmelerini  müteakip tesis devriye alınacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kozaklı Termal Turizm Merkezinin de yapımına mali katkı sağlanan merkezi dağıtım projesi ile öncelikli jeotermal kaynağın kontrol altına alınması sonrasında imar planlarının revizyonu ile turizm tesislerinin,  sağlık  ve tedavi amaçlı dönüşümü ve sonrasında  ise ihtiyaçlar doğrultusunda merkezi dağıtım projesinin revizyonu öngörülmektedir.
Projenin amacı ve önceliklerinin bölgenin jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere aktarmak, termal bölgesinin alt yapı hizmetlerini geliştirmek, ilçenin daha yaşanılabilir olmasını ve termal sağlık turizminin geliştirilmesini sağlamaktır.

Ayrıca projenin bölgemize istihdam ve gelir kaynağı açısından fayda sağlayacağı büyük bir gerçektir.

Kozaklı Jeotermal Dağıtım Hattı Projesinin Bölgemize ve İlçe Termal Turizmine hayırlı olması temennisi ile Nevşehir İl Özel İdaresi proje sorumlularına çalışmalarında başarılar dileriz.