Kozaklı Termal suyunun sıkıntılarını gidermek ve Afyon Sandıklı ve Gazlı Göl Termal dağıtım projelerini yerinde gözlemlemek için Ak Parti Kozaklı İlçe Başkanı Fatih Aral, KOZTEB Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Ünal, KOZTEB Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah YÜKSEL, Yakup ERGİN, ve jeotermal danışmanı ile Afyon'a ziyaret gerçekleştirdiler.

Konu hakkında www.fibhaber.com'a açıklamada bulunan KOZTEB Başkanı Cumhur Ünal, "Kozaklı olarak en büyük özelliğimiz bizi farklı kılan bir turizm yöresi olmamızdır. Kapadokya gibi Dünya markası bir turizm değeri içerisnde yer alan Kozaklı ilçemizde Türkiye’nin en önemli, en kaliteli termal sularından birine sahibiz. Bizler yöneticiler olarak bu durumu daha iyi bir konuma getirmek istiyoruz. Şifa kapısı Kozaklı ilçemizin cazibe merkezi olmak istiyoruz. Bu manada Termal kaplıca çalışmalarını örnekleriyle kıyaslamak yeni uygulamaları yerinde görmek ve incelemek üzere KOZTEB olarak Afyon'a bir ziyaret gerçekleştirdik. Afyon ziyaretimiz bizim açımızdan oldukça faydalı geçti."

'Türkiye'nin gözde kaplıca bölgesi olduğunu' ifade eden KOZTEB Başkanı Ünal, "Kozaklı şifalı suyumuzun faydasını gören misafirlerimiz gerek şifa bulmak gerek yılın yorgunluğunu atmak için tatil amaçlı ilçemize akın ediyor. Bu manada Son yıllarda ziyaretçi sayımız gittikçe artıyor, ilçe olarak en büyük hedefimiz Türkiye de termal kaplıcada zirvede olmak, ziyaretçilemizi başka yerlere kaptırmak istemiyoruz. Bunun için de yeni projeler geliştiriyoruz" dedi.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde ki sıkıntılarının çözümüne ilişkin arayış içerisinde bulunan Kozaklı Termal Bölgesi Turizm ve Tanıtma Derneği ( KOZTEB),  proje çizimini gerçekleştiren AFJET Genel Müdürü Dr. Yusuf ULUTÜRK ve yönetimi ile istişare edilerek konunun yerinde görüşülmesi için önümüz deki hafta Kozaklı da ilgili Kamu ve Özel Kuruluşlar ile toplantı düzenlenecek.