Tekstil sektöründe yaptığı yatırımlarla tanınan ve 24 yıldır Kahramanmaraş'ta yüzlerce  insana istihdam sağladığı belirtilen Kral Tekstil, şimdi Kapadokyanın Sağlık turizmindeki önemli merkezi durumunda bulunan Kozaklı ilçesinde turizm sektörüne adım atmaya hazırlanıyor.

 

Türkiye de konusnda uzman ve deneyimli mimarlarca projesi çizilen 129 bin metrekare arazi üzerinde 60 bin metrekare kapalı alanıyla Jeo termal kaplıcaları diyarı Kozaklı da yükselecek Devre mülk olarak hizmet vermesi planlanan Kral Termal'de çeşitli ebatlarda 896 daire yer alıyor.

 

Kral Termal Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Kral konu hakkında yaptığı açıklamasında;Proesi ile hazır olan Devre mülk Termal otel tesisimiz Türkiye de bir çok anlamda yenilik katarak  ilkleri vatandaşlarımıza sunacağız dedi.Kral; Termal tesisimiz 896 odadan oluşacak. 856'sı apart şeklinde dairenin yer alacağı tesisimizde, 40 VIP oda, 12 açık ve kapalı termal havuz, aile havuzları, SPA saunaları yer alacak' diye konuştu. 

Kozaklı kaplıcalarının insan sağlığı için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Kral, 'Biz de Türkiye'ye termalin kalitesini anlatmak istiyoruz. Maalesef Türkiye'deki termal su olarak yer altı kaynaklarının yüzde 3'ü kullanılıyor. Yapacağımız bu yatırımla, hem vatandaşımızı termal suyla daha çok kaynaştırmak hem de ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Pazarlama konusunda ise Türkiye'yi yedi bölgeye ayırdık. Burası çok özel bir yer. Özellikle sudaki radon gazı ayrıcalığı var. Çok büyük bir yatırımı hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyiz. Burası Türkiye'nin tam orta noktasında olduğu için bütün bölgelere hemen hemen eşit mesafede" ifadelerini kullandı.

 

Kozaklı da düzenlene toplantıda yapılması planlanan tesis hakkında çeşitli bilgiler verildi.

 

Kaynak:Sabah Gazetesi