Kredi borçlarınız ödeyemeyeceğiniz bir hale geldiğinde yeniden yapılandırma işlemi yapıp yapamayacağınızı araştırmaya başlayabilirsiniz. Peki, kredi borçları yeniden yapılandırılabilir mi?

Yapılandırma sözcüğü günümüzde sıkça duymaya başladığınız sözcükler arasında yer alıyor. Özellikle devlet kurumlarının vergi ve sigorta borçlarına yeniden yapılandırma işlemleri gerçekleştirmesiyle birlikte merak edilen konulardan birisi de kredi ve kredi kartı borçlarında yeniden yapılandırma söz konusu olabilir mi? sorusudur. Birçok kredi mağduru yeniden yapılandırma işlemine ihtiyaç duymaktadır. Bankaların istediği en temel şey vermiş oldukları krediyi geri alabilmektir. Bunun için 90 gün boyunca yani 3 ay süresince aksattığınız kredi ve kredi kartı ödemeleri için idari takip süreci başlamaktadır. Bu süreç içerisinde banka tarafından size bir tebligat gönderilerek mevcut borcunuzun tamamını 7 gün içerisinde ödemeniz istenecektir. Bu aşamada sürece itiraz edebilir ya da borcunuzu ödeyerek idari takipten kurtulabilirsiniz. 7 iş günü içerisinde ödenmeyen borçlar için yasal takip süreci başlayacaktır. Tüm bu süreçleri başlamasıyla birlikte mevcut borcunuzun faizleri katlanarak artacak ve kredi geri ödemenizi yapmanız daha zor hale gelecektir.

Kredi yapılandırma
Bazı bankalar tarafından idari takip öncesi, bazı bankalar tarafından ise idari takip sonrası kredi ve kredi kartı borçlarına yapılandırma teklifi yapılmaktadır. Ancak bu aşamaya gelmiş ve borçlarını ödeyemediği ortaya çıkmış bir kişiye ya da kuruma bankaların teklifleri çok da cazip olmayabilir. Kredi yapılandırma işlemi için borcunuzun idari takibe düşmesine gerek yoktur. Borçlu olduğunuz bankaya giderek mevcut borcunuzu daha uzun vadelere yaymak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Böylece toplam borcunuz tekrar hesaplanarak daha uzun vadeye yayılacak ve aylık kredi geri ödeme rakamınız düşecektir. Bu işlemin şöyle bir dezavantajı olabilir. Bankanız üzerinden yapacağınız kredi yapılandırmasında kredi faiz rakamı konusunda bir seçim şansınız olmayacaktır. Bankanızın kredi faiz rakamını kabul etmek durumda kalırsınız.

Tek Kredi Yapılandırma İşlemleri
Kredi ve kredi kartı borçlarının tek bir çatı altında toplanması ve yapılandırma işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla kurulan Tek kredi sistemi, kredi yapılandırmalarında ve borcunuzun tek bir çatı altında toplanmasında sizlere yardımcı olmaktadır. Tek kredi sayesinde birçok farklı bankadaki borçlarınızı tek bir banka çatısı altında toplayabilir, bu toplam borcunuzu yapılandırarak uzun vadelerde ödeme olanağına kavuşabilirsiniz. Tek kredi sistemine kayıt yapmanız ve kişisel bilgilerinizi vermenizden sonra gerçekleştireceğiniz yapılandırma ve birleştirme talepleri 3 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Tek kredinin sizlere sunduğu en büyük avantaj sadece tek bir banka değil sistem çatısı altında bulunan birçok bankanın sizin için teklif vermesi olacaktır. Size sunulan teklifler arasından en cazip olanı seçerek kredi birleştirme ve yapılandırma işleminizi rahatça gerçekleştirebilirsiniz. Tek kredi sayesinde kredi faizi ne olacak, kredi rakamı kaç aya yayılacak gibi endişelere kapılmanıza artık gerek yok. Birbirinden farklı bankaların sundukları tekliflerde mutlaka sizin şartlarınıza uyacak bir tanesini yakalama şansına sahip olabilirsiniz.