Nevşehirin Derinkuyu İlçe Merkezinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve Derinkuyu İlçe Müdürlüğünün çalışmalarıyla Kuru Fasulye de damla sulama demonstrasyonu yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Gürol ÇETİN, İl Müdür Yardımcısı Vekili Necmettin SAPMAZ, Derinkuyu İlçe Müdürü Vekili Ahmet ŞAHİN,  Şube Müdürleri ve Teknik elemanlarca çalışma alanında incelemelerde bulunuldu.

ÇETİN burada yaptığı açıklamada "Kuru fasulye üretimi İlimizde özellikle Derinkuyu İlçemizde alternatif bir üretim olarak yerini almıştır ve her geçen dönem üretim alanlarında artış yaşanmaktadır. Fasulye yazlık ekimi gerçekleştirilen  bir ürün olması sebebiyle su ihtiyacının büyük bir kısmını sulama suyu ile almaktadır. Bilindiği üzere damla sulama ile  hastalık ve yabancı otlarla mücadele, gübrenin istenilen düzeyde etkin bir şekilde kullanımı, işçilik ve enerjiden tasarruf sağlama, birim alandan kaliteli ve yüksek verim elde etme, daha az su ile daha geniş alanların randımanlı bir şekilde kullanımı sağlanmakta ve kuru fasulye üretiminde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Alberto çeşidinde 10 dekar alanda yaptığımız bu damla sulama uygulamasını üreticilerimize göstererek benimsetmeyi hedefliyoruz" diyerek  çalışmanın sonuçlarını hasat döneminde yapılacak bir programla paylaşacaklarını bildiridi.