Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Nevşehir İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2018 yılı 1'inci toplantısı Vali Yardımcısı Ahmet Soley’in başkanlığında yapıldı.

Nevşehir Valiliği Kütüphane ve Dokumantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Soley ile birlikte  ilgili kurumlar, OSB, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Vali Yrd. Ahmet SOLEY ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah DURAN’ın açılış konuşmalarından sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde kurularak faaliyete geçen “Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi” ve buna bağlı Teknoloji Transfer Ofisi ile Kuluçka Merkezi hakkında, Kuluçka Merkezi Koordinatörü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa ÜNSALAN tarafından yapılan sunumla kurula detaylı bilgiler verildi. 

Daha sonra KÜSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Serap ÇOBAN tarafından üniversite bünyesinde yürütülen KÜSİ faaliyetleri ve ziyaret edilen firmalara ilişkin detaylı bilgiler sunuldu. Toplantıda Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin DUYAR ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Öğretim Üyesi Dr. Cevahir ALTINKAYNAK’da hazır bulundu. 

Toplantıda ayrıca KÜSİ Portalı (KÜSİP) kullanımı, öğretim üyeleri ve sanayicilerimizin bir araya getirilmesi, üniversite sanayi işbirliğinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi konuları görüşüldü. Gerekli değerlendirme ve görüşlerin alınmasında sonra toplantıya son verildi.