Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici, Yahya Ünal'dan Boşalan Teknik Direktörlüğe Ünlü Antrenör Yavuz İncedal'ı Getirmek İçin Kolları Sıvadı.

Nevşehir Spor Kulüp Başkan Adayı olan Muzaffer Leblebici’in daveti üzerine kariyerinde bir çok başarılara imza atan Yavuz İncedal Nevşehirspor için ilimize geldi.

İNCEDAL İSMİ NEVŞEHİR'DE BÜYÜK SES GETİRDİ

Başkan Leblebici tarafından Nevşehirspor'da Futbol Takımının kurumsallaşmasına yönelik yapılan değişiklikler kapsamında, İdari Menajerlik görevine tam yetkiyle getirilen İsmet Savcılıoğlu ile yapılan istişareler sonrası Nevşehir'e davet edilen Teknik Direktör Yavuz İncedal bugün öğle saatlerinde Nevşehir'e geldi.

Teknik Direktör Yavuz İncedal'ı, 
Genç Meterisliler Taraftar Grubu Başkanı Ahmet Yetişir'inde içinde bulunduğu kalabalık bir Nevşehirspor taraftar grubu karşıladı.


Teknik Direktörlük konusunu tecrübeli futbol adamı Yavuz İncedal ile çözmeyi planlayan Nevşehirspor'da, Başkan Leblebici ve İdari Menajer Savcılıoğlu bugün İncedal ile masaya oturdu...

Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici ve Kulüp İdari Menajeri İsmet Savcılıoğlu, Teknik Direktör Yavuz İncedal ile Nevşehir Konağındaki tesislerde bir araya gelerek Nevşehirspor için görüşmelere başladı. 

Bugün Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak anlaşma sağlanırsa Türk futbolunun önemli isimlerinden Yavuz İncedal'ın Nevşehirpor için imza atması bekleniyor. 

Yavuz İncedal Kimdir? Kısaca tanıyalım:

Hayatını futbol ve futbolu sevdirmeye adayan Yavuz İncedal,  Ağustos ayının 25. gününde, 1961 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Futbol ile tanışıklığı küçük yaşlara dayanan Yavuz İncedal, uzun yıllar futbolculuk yaptıktan sonra şu anda teknik direktör olarak yine futbol hizmetini sürdürmektedir.

Farklı internet sitelerinde geçmişi ile ilgili birçok farklı ve yanlış bilgi var olan Yavuz İncedal, hayatının en sevdiği faaliyetlerinden birisi olan futbola doğduğu yer olan Ereğli’de küçük yaşlarda Ereğlispor alt yapısında başlamıştır. Futbolculuk döneminde birçok Anadolu kulübünde forma giyen Yavuz İncedal, futbol hayatına teknik direktör olarak devam etmek isteyerek ilk olarak Bartınspor’da profesyonel takım antrenörlüğü yapmıştır. 26.07.1994 tarihinde Bartınspor’da başlayan teknik direktörlük serüveni; günümüze kadar gelen tecrübeli hoca Bartınspor’dan 31.05.1995 yılında ayrılarak Mobellaspor’u çalıştırmıştır.

Yavuz İncedal’ın antrenörlüğünde bir hayli etkili olan faktörlerden birisi; futbolculuk yıllarında İngiltere’de aldığı Antrenörlük kurslarıdır.

Tecrübeli teknik adam, Anadolu takımlarında takımın derecesi, maddi gücü gibi faktörlerin etkisinde kalmadan sadece sevdiği işi yapmak için, değeri bilinmeyen Anadolu takımlarını olmaları gerektiğini düşündüğü yere getirmek için çaba göstermiş ve Anadolu’nun her köşesinde birçok futbol takımını çalıştırmıştır.  Mobellaspor, Aksarayspor, Tarsus İdmanyurdu, Tokatspor, Eskişehirspor, Gümüşhanespor olmak üzere 6 takımı şampiyon yaparak bir üst lige taşımıştır.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor takımınıda çalıştıran tecrübeli teknik adam; 2014 yılında takımının elemelere kalması konusunda başarı göstermiştir. Yaklaşık olarak 20 yıllık tecrübesi bulunan deneyimli hoca, Türk futboluna Selçuk İNAN, Hasan Kabze ve Mehmet Topal gibi nice futbolcuları kazandırmıştır. Sayısız futbol eğitimi, seminer ve toplantılara katılan deneyimli teknik adam; futbolun dostluk üzerine kurulu olan bir oyun olduğu düşüncesinden hiç vaz geçmemiştir.

Türk futbolunun yetiştirdiği önemli değerlerden Yavuz İncedal, Şimdiye kadar Sakarya Spor, Konya Spor, Darıca Gençlerbirliği, Çorum Belediye Spor, Büyükşehir Belediye Erzurum Spor, Gümüşhane Spor, Dardanel Spor, Elazığ Spor, Konya Anadolu Selçuklu Spor, Konya Spor ve Eskişehir spor’u çalıştırdı.