Limak Enerji İcra Kurulu Başkanı olan Birol Ergüven, yenilenebilir enerji projelerini genişleteceklerini ve büyüteceklerini açıkladı.
Limak Enerji İcra Kurulu Başkanı Birol Ergüven Derinkuyu’da 24 MW’lık güneş enerjisi potansiyalinin bulunduğunu belirterek yatırımlarını bu bölgede yapmayı planladıklarını söyledi

TEİAŞ tarafından açıklanan 4. paket proje yarışmasına Limak Enerji Derinkuyu GES ile giriyor. Türkiye’nin en çok güneş enerjisi potansiyeline sahip olan Derinkuyu’ya kurulacak olan Güneş Enerji Santrali ile yıllık 42 gigavatsaat elektrik üretimi yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ergüven; ” Apa GES projesine ilave olarak TEİAŞ tarafından açıklanmış olan 4. pakette yarışmaya gireceğimiz, Nevşehir’de yer alan 24 MW kapasiteli Derinkuyu GES var. Bu projemizin de hayata geçmesi durumunda yıllık üretim miktarı toplamda 42 gigavatsaat olacak. Doğru fizibilete ile geliştirilmiş ve bu fizibilite değerlerinin dışına çıkmayan doğru lisans bedelleri taahhüt edilmiş projelerin finansmanında bir zorluk olacağını düşünmüyoruz.” Dedi.