“Cultural Bridge Between Nevsehir and Trakai - Trakai ve Nevşehir Arasında Kültürel Köprü”  adlı Comenius İkili Ortaklık projesi kapsamında Nevşehir e gelen Litvanya’nın Trakai Şehri Teknik ve  Endüstri Meslek lisesi eğitmenleri ve öğrencileri ile Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek lisesi heyeti Blok Bims fabrikasına gelerek burada İş Adamı Musa Ertaş ı ziyaret ederek Fabrika ve Bims hakkında bilgiler aldılar.

Blok Bims Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli İş Adamı Sayın Musa Ertaş Litvanya’lı heyete Bims ve ürünleri hakkında sunum yaparak fabrikayı gezdirdiler. Fabrikada kullanılan teknolijiyi ve modern tesisi  görünce büyük şaşkınlık yaşayan Litvanyalı heyet İnşaat malzemesi konusunda BİMS’i yakından tanıyarak BİMS ürünlerinin avantajlarını öğrenme şansı yakaladılar.

 

Litvanyalı heyetle düzenlenen toplantıyla misafirlere çeşitli ikramlarda bulunan Blok Bims yönetim kurulu Başkanı Musa Ertaş , Blok Bims Fabrikamız olarak yurt dışında Avrupa standartlarında üretilen ürünlerin ses yalıtımı ve ısı izalasyonu konusunda sağladığı avantajları bir sunumla Litvanya heyetine anlattı.

 

Litvanyalı heyetin Blok Bims ziyareti sonrası İş Adamı Musa Ertaş ile bir hatıra fotoğrafı çektirerek ayrıldılar.