Başkonsolos Gabor Kiss, NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Ali Öbekli’ye ve diğer Yönetim Kurulu Üyelerimize kendilerini kabul etmelerinden ve burada bulunmaktan onur ve gurur duyduklarını belirti.

Başkonsolos “Türk-Macar ticari ilişkilerinin ve tarihinin çok eskilere dayanan sağlam kökleri olduğunu ve bunu daha fazla geliştirmenin bizlerin elinde olduğunu” belirtti.

Dünya Mirası Listesinde yer alan böyle bir bölgede daha çok kalmak istediğini, Macar turistlerinin bölgeyi daha iyi tanıması ve daha çok ziyaret etmesi gerektiğini belirten Başkonsolos Gabor Kiss Macaristan’ın birkaç parçasının da UNESCO Dünya Miras Listesi içinde yer aldığını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan vekili M. Ali Öbekli, ilimiz sanayisindeki firmaların faaliyet alanlarından, organize sanayimizde verilen teşviklerden ve yatırım için uygunluğundan bahsederek Macar yatırımcıları ilimize yatırım için davet etti.

Görüşmede ilimizin sanayi ile birlikte bir turizm kenti olduğunu belirterek Kapadokya’nın ve ilimiz yatırım olanaklarını Macaristan da daha fazla tanıtılması gerektiğinden bahseden Öbekli, en kısa zamanda Macaristan’a gelerek bölgemizi tanıtmak amacıyla yapılacak  bir tanıtım toplantısı için söz aldı.

Görüşme sonunda misafirlere bölgemizi ve odamızı hatırlatacak hediyeler ve ilimiz teşvikleri hakkında kitapçık ve Kapadokya broşürleri hediye edildi.