Bakan Şimşek konferans öncesi Nevşehir deki STK ların temsilcileriyle bir araya geldi...Burada toplantının biraz uzaması nedeniyle yarım saat geciken Konferans için mikrofunu alan Bakan Şimşek katılımcılardan yarım saatlik gecikme için özür dileyerek hakkınızı helal ediniz sizleri yarım saat geciktirdim deyince salonu dolduran vatandaşlar kendisini alkışlayarak cevapladı.

Partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen "Çözüm Süreci" Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa Konulu konferansa katılmak üzere Nevşehir'e gelen Bakan Şimşek,gündüz Valilik ve Belediye ziyaretlerinin ardından,akşam saat:20:00 de  Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşen konferansta çok önemli açıklamalarda bulundu.

Konferansa AK
 Parti Nevşehir Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı,Merkez İlçe Başkanı,Gençlik kolları , Kadın Kolları,İlçe ve Belde teşkilatlarıyla ,Belediye Başkanları,Daire Müdürleri,STK temsilcileri, ve çok sayıda vatandaş yer aldılar....

NTSO Başkan Adayı Yakup Zağlanmış, Meclis Başkan Adayı Musa Ertaş,NTSO Meclis Başkanı Sacit Uzer ve İş Adamları Mehmet Pınarbaşı,Ali Acar da yer aldı...

Maliye Bakanı Şimşek "On yıllarca devam eden çatışma sürecinin bir galibi yok. Aslında herkes kaybetmiş bir tek kazanan var o da silah tüccarları" dedi.

Bu çatışma sürecinin bir tek kazananı var; o da savaş baronları. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, Osmanlı'nın o şahlanış dönemini tekrar Türkiye'nin yakalamasını istemeyen, içimize nifak tohumları ekerek sürekli bizi bu sorunlarla baş başa bırakma çabası içinde olanlar dışında bu geçtiğimiz çatışma döneminde pek kazanan olmadı. Ama yeni dönemde de kaybeden bir tek onlar olacak" dedi.

Türkiye terörden dolayı 400 milyon dolar ile 1 trilyon dolar arasında bir kaynak harcadı...

Şimşek: Çözüm Sürecinin Alternatifi de Geri Dönüşü de Yoktur


Türkiye'nin terörden dolayı 400 milyon dolar ile 1 trilyon dolar arasında bir kaynak harcadığını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet  Şimşek, bu kaynak terörle mücadele yerine eğitim, sağlık, ulaşım gibi alanlarda harcanmış olsa Türkiye'nin bu gün çok farklı bir konumda olabileceğini belirtti. Şimşek, "Kaynağı biz kardeşin kardeşle çatışmasında kullanacağımıza insanımızın refahı için, gelişmesi için, kalkınması için kullanırsak Türkiye çok farklı bir noktada olur. Çözüm sürecinin alternatifi kardeş kavgasının devamıdır. Mutlaka bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Çözümün alternatifi de yok" diye konuştu.

Maliye Bakanı Şimşek: Çözüm ile Birlikte Türkiye Kalkınacak ve Güçlenecek

Maliye Bakanı  Şimşek "On yıllarca devam eden çatışma sürecinin bir galibi yok."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çatışma sürecini sona erdirecek çözümle birlikte Türkiye'nin çok daha hızlı bir biçimde kalkınacağını ve gelişeceğini söyledi.

"TEŞVİK YASASI MECLİS'TE"


5084 Sayılı Yasa'nın istihdam teşvikleri uzatılacağı müjdesini de veren Bakan Şimşek, "Yani birebir uzatılmayacak ama istihdam teşviklerinin kısmen de olsa devamını sağlayacak yasal düzenleme şu anda Meclis'te. Yakında inşallah geçer ama 5084 sayılı yatırımlarla ilgili. Fakat yeni teşvik sisteminde hemen hemen bütün iller teşvikin merkezinde. Esas olan bölgesel teşviklerden çok stratejik teşviklerdir. Büyük yatırımlar veya bölgeden bağımsız yatırımların teşvikleri de önemlidir. Türkiye'nin ağırlıklı olarak ithal ettiği herhangi bir ürünü siz Nevşehir'de üretin, 5. Bölge teşviki alırsınız. veya madencilikten, turizmden yatırım yapın, 5. Bölge teşviki alırsınız. Teşvik sistemi çok değişti." diye konuştu.


"ÇÖZÜM SÜRECİ TAMAMLANMALI"


Çözüm sürecinde önemli olanın Türkiye'nin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu ifade eden Şimşek, Türkiye'nin ekonomide Avrupa'da ilk ikide, dünyada ilk onda, siyasi anlamda da küresel bir aktör olmak istiyorsa, bölgesinde lider ve saygın bir ülke olmak istiyorsa kendi ağırlıklarından kurtulmasının gerektiğini vurguladı. On yıllarca süren çatışma sürecinin galibinin olmadığını ve aslında herkesin kaybettiğini, tek kazananın silah tüccarları olduğunu belirten Şimşek, o kişilerin de bölgede huzuru, barışı ve millet arasında kardeşliği istemeyenlerin olduğunu ifade etti.


Çatışma sürecini sona erdirecek çözümle birlikte Türkiye'nin çok daha hızlı bir biçimde kalkınacağını ve gelişeceğini kaydeden Şimşek, "Bu ülkenin bin yıldır var olan kardeşliği de çok daha güçlenecektir. Dolayısıyla büyük bir rahatlama getirmiş durumda. Ülkeye yeni bir enerji katacak. Çok büyük bir çıkışın eşiğine geldik. Son 10 yılda ülkemiz büyük bir değişimden geçti. Her alanda büyük başarılar sağladı. Kendi iç sorunlarını çözmesi lazım. Sayın Başbakanımız, hükümetimiz büyük bir siyasi irade ortaya koydu. Bu irade sonunda inanıyorum ki kardeşliğimiz daha da pekişecek ve güçlenecektir." dedi.


"ÜLKEMİZ SİVİL ANAYASAYI HAK EDİYOR"


Türkiye'nin sivil, uluslararası normlarda bir anayasayı hak ettiğini kaydeden Şimşek, "Bunu herkes kabul ediyor. Ama bu yöndeki çalışmalar bu güne kadar nispeten yavaş gitti. Arzulanan noktada değiliz. Bu ülke darbe anayasasından kurtulmak zorundadır. 200'e yakın madde üzerinde tartışılmış. Bunların ancak dörtte biri üzerinde uzlaşı söz konusu. Dolayısıyla arzulanan noktada değiliz." dedi.

Bakan Şimşek,  yaptığı açıklamada, çözüm süreciyle Türkiye'nin yeni bir çıkışın eşiğinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"On yıllarca devam eden çatışma sürecinin bir galibi yok. Aslında herkes kaybetmiş, bir tek kazanan var, o da silah tüccarları. Onlar da ülkemizdeki huzuru, barışı ve milletimiz arasındaki kardeşliği istemeyenler. Onun için biz çatışma sürecini sona erdirdiğimizde, çözümle ülkemiz çok daha hızlı bir şeklide kalkınacak ve gelişecek. Bu ülkenin, bin yıldır var olan kardeşliği de çok daha güçlenecektir. Bu süreç tabii ki çok büyük bir rahatlama getirmiş durumda. Hakikaten Türkiye'ye yeni bir enerji katacak.

Türkiye yeni bir çıkışın da eşiğinde. Son 10 yılda Türkiye büyük bir değişim ve dönüşümden geçti. Her alanda başarılar sağlandı. Ama Türkiye ekonomik anlamda, uzun vadede potansiyelini gerçekleştirmek istiyorsa, Avrupa'da ilk ikiye, dünyada güçlü bir şekilde ilk 10'daki yerini sağlamlaştırmak, siyasi anlamda da küresel olarak büyük bir aktör olmak istiyorsa, kendi ağırlıklarından kurtulması, kendi iç sorunlarını çözmesi lazım. Başbakanımız, Hükümetimiz ve partimiz bu konuda ciddi bir irade ortaya koymuştur ve bu irade sonucunda kardeşliğimiz, ben inanıyorum ki daha da pekişecektir."

Vergi Denetim Kurulu'nu 2011 yılında yeniden yapılandırdıklarını ve uzmanlaşma konusunda çok önemli adımlar attıklarını vurgulayan Şimşek, "Eskiden bir koordinasyon sorunu vardı. Onu çözdük ve şu anda vergi denetimi bizim için çok önemli bir çalışma alanı. Tabi ki vergi 76 milyonun hakkı ve hukuku. Maliye Bakanlığı olarak bu 76 milyonun hukukunun en iyi şekilde korunması ve hakkını takip etme noktasında üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Kayıt dışılıkla mücadelenin Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Kayıt dışılıkla mücadele terörle mücadele kadar önemli bir sorundur. Kayıt dışılıkta başarılı olursak Türkiye'nin büyüme potansiyeli yükselmiş olur. Şirketlerimizin ölçek büyütmesinin önünü açarız, rekabet gücünün artmasına sebep oluruz. Onun için vergiye gönüllü uyum esastır. Yani bütün vatandaşlarımızın kazandıkları oranda, kazançlarıyla paralel olarak vergi ödemesi, bunu gönüllü olarak yapması esastır ama bunu yapmayanlar olursa tabi ki vergi denetim kurulu devreye girer. Bu konuda kararlıyız vergi ödeyenler çok kıymetli bir görevi yerine getirmiş oluyorlar. Ama ödemeyenler de 76 milyon kişinin hakkını çalmış oluyorlar."

-"Yeni teşvik sisteminde bütün iller teşviğin merkezinde"

Şimşek, 5084 sayılı Teşvik Yasası'na bağlı desteklerin süresinin uzatılacağını, bire bir olmasa da istihdam teşviklerinin kısmen devamını sağlayacak yasal düzenlemenin TBMM'de olduğunu söyledi.

Yeni uygulamada hemen hemen bütün illerin teşvikin merkezinde olduğunu vurgulayan Şimşek, "Eskiden olduğu gibi esas olan bölgesel teşviklerden çok, burada stratejik teşvikler veya büyük yatırımlar. Türkiye'nin ithal ettiği herhangi bir ürünü siz Nevşehir'de üretin, 5. bölge teşviki alırsınız. Madencilikten, eğitimden, turizmden bir sürü alana kadar, o alanlarda yatırım yapın 5. bölge teşviki alırsınız. Teşvik sistemi çok değişti. Hemen hemen her ilin önceliklerini iyi bir şekilde ortaya çıkaran yeni bir teşvik sistemi söz konusu" diye konuştu.