MEDAŞ Nevşehir halkını şu mübarek Ramazan ayında yine mağdur etti.Nevşehir’e her kesimden süren tepkiler devam ediyor.En son yaşanılan inanılmaz bir olayı ilk kez FİB Haber olarak sizlerle paylaşıyoruz.

MEDAŞ klasiği Nevşehir’de her an her yerde…

 

Nevşehir ve hizmet verdiği diğer tüm illerde olduğu gibi yaşanılan tüm sıkıntıların başrollerinde yer alan ve bu konuda Nevşehir’de vatandaşlardan en çok tepki çeken kurumların başlarında yer alan ismi MEDAŞ tarafından bir çok kez habersiz ve sık sık uzun süreli elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkarıyor. En son olarak hafta sonunda Nevşehir deki ekmek üreten bir ekmek fırınında yaşanılan bu olay MEDAŞ a duyulan öfkeyi daha da çok artırdı.

 

Levent ve Selçuk Erdoğan adına Nevşehir merkez Cami cedit mahallesi Hacı Rahmi Gülpınar sokak NO:74 adresinde faaliyet gösteren Zafer Ekmek Fabrikası fırınında MEDAŞ a öfke dinmek bilmiyor. Gelin isterseniz MEDAŞ ın şehir merkezindeki bir esnafa yaşattıkları bu olayı Fırın sahiplerinden Levent Erdoğan’ın kendi ağzından dinleyelim:

 Nevşehir’de MEDAŞ Yine Başrollerde…

11.08.2012 Cumartesi günü Saat 09:05 de kesilen elektrik akşam 19:30 da geldi. Yani yaklaşık 9-10 saat elektriksiz kaldık. Ve telefonla defalarca aramamıza ve Medaş a gitmemize rağmen ne yetkili bulabildik nede bizimle ilgilenen bir kişi olmadığı gibi telefonlarımıza cevap verip bilgilendirende olmadı.

12.08.2012 Pazar günü arızanın devam ettiği için Medaş ı tekrar aradık.Hiç kimseden yine hiç bir cevap alamadık.Yine Medaş a gittik geliyoruz gidiyoruz ilgileniyoruz deyip bizi açıkçası bizi atlattılar.Çünkü ne gelen giden olmadı.

Sonradan öğrendiğimiz kadarıyla Elektrik kablolarını ters bağlamışlar Bu sebeple elektrik tek faz gelmesi nedeniyle Fırınımızdaki dinomalarımız yandı.

 

Şimdi Medaş tan kaynaklanan Bu son dinamo yanması neticesinde yaklaşık 1500 adet ekmeğimiz telef olmuştur. Yanan Dinamo’dan dolayı yeni dinamo almak zorunda kaldık ve binlerce telef olan ekmeklerden dolayı yaşadığımız maddi kaybımızın telafi edilmesini bekliyoruz.

 

İki kez Dinamolarımızın yanmasına ve binlerce ekmeğimizin telef olmasına neden olan Medaştan kaynaklanan bu durumu Üst yazılı dilekçemizle bildireceğiz.

 

Ama önce şunu çok merak ediyorum bizim mağduriyetimiz için bizi dinleyip bir telefonla dahi olsa geçmiş olsun diyecek özür dileyecek MEDAŞ’ta  yetkili yok mu …

 MEDAŞ ta  Kimse Yok mu???

Zafer Ekmek fırını Sahiplerinden Levent Erdoğan; Medaş a bu konuda şikayet yazısı ile tutanak bilgilerini içeren yazımızla müracaat edeceğiz eğer bu konuda bir sonuç elde edemesek,daha sonra hakkımızı Hukuki boyutla Adaletle sonuna kadar arayacağız ve MEDAŞ a  maddi manevi tazminat davası açacağız dedi.

 

 Ve ne yazık ki biz kamu hizmeti yapıyoruz vatandaşın en büyük temel ihtiyaç malzemesi olarak Ekmek üretiyoruz. MEDAŞ bu kesintiye ilişkin olarak hiçbir şekilde ne bizim Ekmek Fabrikamızı  nede diğer esnafları aramadılar,bu konuda haberdar etmediği için de  büyük mağduriyet yaşadık. Bu mağduriyetlerimiz MEDAŞ ın her kesintisinde devam ediyor.

MEDAŞ’a Ev Hanımları da Tepkili…

Ev hanımları 2012 yılında evimizde oturup bir hafta sonu eşimle çocuklarımızla birlikte kahvaltı yapıp tv karşısına geçelim istiyoruz ne mümkün.MEDAŞ Elektrik bakım çalışmaları kesintisi ve Elektrikler yok.Karanlıkta kalıyoruz.

Yine Nevşehirli hanımlar MEDAŞ Elektrik Voltaj Sorunu Yüzünden Eşyalarımız Bozuluyor! Diyor ve özellikle çalışan hanımlar ekliyorlar bizim sadece ev temizliği için bir hafta sonumuz var bu kesintiler nedeniyle tüm programlarımız alt üst oluyor.MEDAŞ bakım çalışmaları yapıyor bu bakım ne bitmek bilmez şey böyle Medaş la senelerdir devam ediyor .ilk yıl İyi dedik özelleşti de Medaş sayesinde artık sorun yaşamayız diyerek ilk seneler sustuk.Ama yok kardeşim devlet işletmecisi olduğu senler bu kadar çok kesinti yaşamıyorduk.Artı bu bakım işine de hiç inasımız yok.Hafif bir yağmur yağıyor haydi elektrikler kesiliyor böylemi bakım yaptınız senelerce yazıktır günahtır diyerek tepkilerini anlatıyorlar.

 

            Turizmciler MEDAŞ’tan Şikayetçi

 

Kapadokya da turizm işiyle uğraşan yüzlerce turizm firması MEDAŞ a büyük tepkili.

 Bu Çağda Hele hele Kapadokya gibi dünya markası bir Turistik bölgede Elektrikler öyle zırt pırt  Kesilemez . Bu kesintiler Kapadokya bölgesine gelen milyonlarca yabancı turist için ülkemizi kötü tanıtıyor olduğu unutulmamalı. Bu sıkıntıdan dolayı duş alacak saçını kurutacak yemek yiyecek eğlenecek turistlere çağ dışı bir uygulama ile Öyle ki milyon dolarlar harcayıp ülkemizi tanıtımı için turizm için harcadığımız tüm  emeklere paralara yazık günah Medaş ın bir elektrik kesintisi ile Türkiye Kapadokya değeri ve markası ne yazık ki ayaklar altında…

Nevşehirlinin ve Kapadokya’nın sesi FİB Haber Merkezi olarak Elektirik kesintileriyle yaşanılan bu kepazeliği başta Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’a,Enerji Bakanı Taner Yıldız’a ve Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan a şikayet ediyoruz.