Patates üreticilerinin umutla beklediği teşvik çıktı. Müjde, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz 'den geldi.

Uzun süredir patatese teşvik çıkarabilmek için mesai yapan Açıkgöz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan görüşmeler sonrası patates üreticisini sevindiren ihracat teşvikinin çıkarılmasını sağlandı. Patateste ton başına 50 TL ihracat teşviki çıktı.

Müjdeyi Böyle Verdi!!!

Son haftalarda patates çiftçimizin sıkıntılarını gidermek için var gücümüzle çalıştık. Özellikle son günlerde en büyük sıkıntı olan patatesi düze çıkarmanın formülleri üzerinde durduk , Çok şükür, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile Gıda, Tarım ve Ekonomi Bakanımız Faruk Çelik ve Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş'ın desteği ile ihracatta ton başına 50 TL teşvik çıktı." dedi.

Konuyla ilgili www.fibhaber.com a açıklamada bulunan, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz :  "Bugün Nevşehirli Milletvekili Arkadaşlarımız Sayın Murat Göktürk ve Sayın Ebubekir Gizligider ile birlikte patates üreticilerin sıkıntılarını çözüm getirmek için tarım Bakanlığı ve ekonomi Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda ihracatı artırmak için patateste ton başına 50 tl teşvik primi verilmesi kararlaştırıldı. Bu sonucun inşallah fiyatların artmasına cifcimiz in yüzünün gulmesine vesile olur.


Biz AK Partili 3 Nevşehir Milletvekilleri ve hükümetimiz geçmişte olduğu gibi bundan sonra da çiftçinin yanında olmaya devam edecektir. Patates çiftçimize hayırlı olsun…