TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Avanos'un Göynük köyünde düzenlenen 2. Göynük Köyü Bağbozmu ve Üzüm Festivaline katıldı.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de Burada Yaptığı konuşmada;

Bugün bizi bir araya getiren Başta Muhtarımız İhsan Eron olmak üzere Emeği Geçen Herkese Teşekkür ediyorum. Birliğimizi Beraberliğimizi artıracak bu Tür Organizasyonların geleneksel hale gelmesi en büyük temennimiz. Bir kaç gün önce Antalya'da düzenlenen YÖREX fuarı açılışına katıldım. Burada Nevşehir'in meşhur Göynük üzümlerini fuara katılım gösteren davetlilere ikram ettik. Elbette uluslararası fuarlar ve bu tür festivallerle Göynük üzümümüzü en güzle şekilde tanıtarak sofralık üzümlerimizin pazarını daha da artıracağız.Ve yine umut ediyorum ki   İnşaallah Devlet olarak bizde her zaman destek olmaya hazırız. Bu organizasyonla üzümünüzü, Ürününüzü daha iyi tanıtırsınız daha iyi Pazar fırsatları doğar İnşaallah." dedi.

Festival sonrası yaptığı açıklamada; "Bugün Göynük Köyü'müzde Bağ Bozumu ve Üzüm Festivalindeyiz. Eşsiz lezzeti ve kalitesiyle bölge üzümümüz yöresel ürünümüzdür.Anadolu'muzun fedakar hanımları yöremizin lezzetlerini, maharetli elleri ile gelecek kuşaklarımıza taşıyor.Şifa kaynağı üzümlerimiz ve Nevşehir pekmezimiz, kültürümüzle özdeşleşen değerlerimizdir. Şimdi Göynük Köyü'müzdeki Bağ Bozumu ve Üzüm Festivali tüm güzelliği ve zenginliği ile siz konuklarımızı da bekliyor" dedi.