Kayseri  Rusya’nın Kırım’a verdiği 12,5 milyar avroluk yatırım hibesinden pay  kapmak için harekete geçti

1.Karadeniz Kışı Olimpiyatları Erciyes’te  yapılacak

Erciyes’e önümüzdeki kış 100 bin  Rus turistin getirilmesi planlanıyor

 

KEİB Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat  KIRIM’a Rusya tarafından 12,5 milyar avro yatırım hibesi verildiğini hatırlatarak, “Anadolu yatırımcısına öncelik verilecek ve Kayseri burada ciddi yatırımlar için adımlar atarak hak ettiğini almalı” dedi

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat, KTO Başkanı Hiçyılmaz ve Erciyes Aş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit CINGI ile görüşerek, Moskova’ya  KTO Temsilciliğinin açılması ve  Karadeniz Kış Olimpiyatları’nın ilkinin Erciyes’dte yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

22-27 Mart tarihleri arasında Moskova ve Kırım’a yapılacak altı günlük işbirilği ve fırsatlar için görüşmeler yapmak üzere bölgeye gidecek olan Kayseri ve Nevşehirli işadamları ve STKtemsilcilerinin bu ziyareti öncesi Kayseri’ye gelen Erdoğan Gündüzpolat bir dizi görüşmeler yaptı.

İlk olarak KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı ziyaret eden  Keib Rusya Konseyi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat ve Konseyin Anadolu Bölgesi Temsilcisi İlter Sağırsoy ve yönetim kurulu üyeleri, iki ülke arasında işbirliğinin daha da geliştirilmesi için neler yapılabileceğini görüştüler.

 Gündüzpolat , “Kırım’a Rusya tarafından  kullandırılacak olan 12,5 milyar avroluk bir yatırım hibesi var. Bundan da en büyük payı Türkiye’ye ayırdılar. Anadolu yatırımcısı ve işadamları bu paydan hakettiğini alabilmek için bira n önce bölgede  varlığını hissettirmeli ve oralara giderek girişimlerde bulunmalı . Biz 22-27 Mart arasında Kayseri’den bazı işadamları ve STK Temsilcileriyle bu konuda inceleme yapmak üzere gidiyoruz .Umarım Kayseri li işadamı ve yatırımcı sanayici bu yatırım hibesinden hak ettiğini alır.”Dedi. KTO Başkanı Hiçyılmaz da Kayseri’nin yatırım olan ve istikrarlı güvenli olan her yerde kendini göstermeye hazır olduğunu belirterek, “Bu gezi bu manada çok önemli olacak ben de katılarak bu gelişmeleri yerinde inceleyip gelince  üyelerimizle paylaşacağım. Türkiye ve Kayseri’miz için önemli bir fırsat ama öncesinde çok iyi incelemeli araştırmalı ve görmeliyiz  KTO’nun Moskova’da temsilcilik açması için de yapılan çağrıyı çok olumlu buluyoruz ve değerlendirip inşallah orada bir ofis açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Erciyes’e 100 bin turist

Erdoğan Gündüzpolat ve beraberindeki heyet daha sonra Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit CINGI ile görüştü. Erciyes’teki yeni yapılan otel ve tesislerde incelemelerde bulunan heyet özellikle kayak konusunda çok istekli ve hevesli olan Rus turistlerin  Erciyes’e getirilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunan CINGI ve GÜNDÜZPOLAT  22-27 Mart  tarihleri arasında yapılacak olan Moskova-Kırım ziyaretinde Erciyes AŞ nin temsilcisinin katılması konusunda anlaştılar. Gündüzpolat Rus turistlerin Palandöken’e çok büyük rağbet gösterdiklerini hatırlatarak,”Hele Erciyes’i görseler buradan vazgeçmezler. Ancak tesisler ve özellikle otellerbiraz daha geliştirilmesi ve yatak kapasitesi arttırılmalı. Bu yapacağız çalışmalar sonrasında önümüzdeki sene Erciyes’e 100 bin turistin getirilmesi işten bile değil .Ama bunun için ısrarlı ve istikrarlı bir tanıtım ve bölgeye davet görüşmeleri yapılmalı. Biz de bu ziyarette bunun ilk adımını atacağız” dedi.

Murat Cahit CINGI da aynı zamanda Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olarak önümüzdeki sene ilkinin yapılması planlanan Karadeniz Kış Olimpiyatları’nın birincisinin Erciyes’teyapılmasınakarar verilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

KEİB Rusya Konseyi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat ve Konseyin Anadolu Temsilcisi İlter Sağırsoy’la birlikte yine Anadolu temsilciğinin yönetim kurulu üyeleri Yavuz Budak, Mehmet Sönmez, Metin Çiğdem, Azim Deniz, Mustafa Çiğdem ‘in katıldığı Kayseri ziyaretlerinin sonuncu  Serbest Bölge Başkanı Dr. Memduh BÜYÜKIKILIÇ’a yapıldı. Büyükkılıç’ın Serbest Bölge Müdürlüğün’deki makamında yapılan görüşmede, Kayseri serbest bölge hakkında bilgiler verilirken 22-27 Mart tarihleri arasındaki Rusya ve Kırım gezilerinin bu ülkeler arasındaki ticaretin geliştirilmesine çok önemli olduğuna dikkat çekildi.