Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulunan 9 adet ruhsatlı jeotermal alanı ihale edecek Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), yapılan arama çalışmaları sonucunda bulunan 9 adet ruhsatlı jeotermal alanı ihale edecek.

MTA'nın ruhsatlı jeotermal alan ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Genel Müdürlükçe yapılan arama çalışmaları sonucunda bulunan 9 adet ruhsatlı jeotermal alanın ihale edilmesi kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. Komisyonun gerek görmesi halinde ihale açık artırma ile tamamlanabilecek olup, her jeotermal alan ayrı ayrı ihale edilecek.

 

-8 İLDE JEOTERMAL ALAN BULUNDU-

 

MTA, Hatay, Şanlıurfa, Afyon, Ankara, Eskişehir, İzmir, Konya ve Nevşehir'de bulunan ruhsatlı jeotermal alanları ihale edecek. Buna göre, Hatay'da ihale edilecek alan için 30 bin dolar geçici teminat tutarı belirlenirken, Şanlıurfa'daki alan için 15 bin dolar, Afyon'daki alan için 15 bin dolar, Ankara'daki alan için 30 bin dolar, Eskişehir'deki alan için 25 bin dolar, İzmir'deki alan için 40 bin dolar, Konya'daki alan için 20 bin dolar, Nevşehir'deki iki alan için ise toplam 95 bin dolar geçici teminat tutarı belirlendi.

 

Hatay ve Şanlıurfa'daki ruhsatlı jeotermal alanların ihalesine katılmak için son teklif verme tarihi 10 Nisan olarak belirlenirken, diğer alanlar için son teklif verme tarihi 18 Nisan olarak belirlendi. İhale MTA Genel Müdürlüğü'nde yapılacak. İhale dokümanı MTA Genel Müdürlüğü Fizibilite Etütleri Dairesi Ruhsat Hakları Koordinatörlüğü adresinde görülebilecek, ihale dosyaları 200 TL karşılığı aynı adresten temin edilebilecek. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunlu olacak