MÜSİAD GENEL BAŞKANI  NAİL OLPAK NEVŞEHİR TiCARET VE SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ

 

MÜSİAD  GENEL BAŞKANI NAİL OLPAK:

“GEÇİCİ VERGİ KALDIRILMALI”

 

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği  Nevşehir Şubesi’nin açılışı için Nevşehir’e gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’ni ziyaret etti.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak,  Genel Başkan Yardımcısı  Abdurrahman Kaan, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Meşe  Necmettin Öztürk, MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Halil Uluer  ve Nevşehir Eski Milletvekillerinden Mahmut Dede’den oluşan heyeti  NTSO  Meclis Başkanı Seyit İnce ve NTSO Yönetim Kurulu  Başkan Vekili  M. Ali Öbekli  karşıladı.

NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce ve NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili  M. Ali Öbekli Nevşehir ve  Nevşehir İş dünyası hakkında   Genel Başkan Olpak’a bilgi verirken, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’da  MÜSİAD’ın   Türkiye’de 76 noktada  55 ülkede ise 156 noktada faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

Türkiye’de iş dünyasının ortak sorunun finansman olduğuna dikkat çeken MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “ Proje finansmanı yapan bankalara da  teşvik verilmeli. Devlet Bankaları kar etmesin demiyoruz ancak karın bir kısmı iş dünyasına finans olarak ayrılmalı.” Dedi.

Türkiye’de işadamlarının ve ticaretle uğraşan tüm kesimin  “Peşin vergi” adı altında kazanmadığı paranın vergisini ödediğini hatırlatan Genel Başkan Olpak, “ Vergi indirimi istemiyoruz ancak,geçici vergi kaldırılmalı. KDV konusunda da işadamlarının  veznedarlık hükümlülüğü kaldırılmalı.” Şeklinde konuştu .