NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Bims sektöründe yeni bir gelişim sağlayacak olan Nano Bims’in seri üretimi için geriye sayım sürüyor.

Mevcut bimse oranla izolasyon değeri daha yüksek olan Nano Bims’in piyasaya sürülmesi için hazırlıkların tamamlandığını belirten İş Adamı Musa Ertaş, kendi firmalarında üretime geçecekleri Nano Bims’in çok yakın bir sürede diğer bims şirketleri tarafından da üretilmeye başlanacağını umduklarını dile getirdi.

Petrol türevi ürünlerin dışında Bims ve Perlit karışımı bir ürün ortaya çıkardıklarını belirten İş Adamı Musa Ertaş, “Firma olarak bilindiği üzere Araştırma Geliştirme projelerine yıllardır büyük önem veriyoruz. Piyasada bulunan bims ürünlerinin dışında izolasyon değeri daha yüksek, Perlit ve Bims karışımı bir ürün olan Nano bims’i önümüzdeki aylarda piyasaya süreceğiz. Ancak, bu ürünün devamlılığının sağlanması açısından makineleşme de büyük önem taşıyor. Ürünümüzde sorun yok. Bütün alt yapılarını hazırladık. Makine üretimini de yaptıktan sonra Nano bims’i piyasaya süreceğiz. Umuyorum ki, kısa zamanda bu ürünümüz piyasada yer tutacak ve diğer üreticilerimizde bu ürünü üretmeye başlayacaklar” diye konuştu.