Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde önümüzdeki dönemde açılması planlanan programların sanayinin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olması, bir yandan sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman sıkıntısının giderilmesi diğer yandan da üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması açısından önem arz etmektedir.

Bu amaçla, Kapadokya Hill Otel’de NESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ERTAŞ’ın ev sahipliğinde, Acıgöl Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Serap ÇOBAN öncülüğünde, NESİAD yönetim kurulu üyeleri, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan ERTAŞ, Acıgöl TB MYO öğretim elemanları ve MYO Sekreterinin katıldığı bir çalıştay düzenlendi.  Çalıştayda, Nevşehir başta olmak üzere sanayinin ihtiyacı olan ara elemanların hangi niteliklere sahip olması gerektiği ve hangi programların açılmasının faydalı olacağı konuları tartışıldı.

Çok verimli geçen çalıştayda, açılması gerekli olan programlar belirlenerek, bundan sonra izlenecek yol haritasına karar verildi. Toplantının üniversite sanayi işbirliği adına çok iyi bir başlangıç olduğu ve bundan sonra her aşamada istişarelere devam edileceği bildirildi.