Nevşehir Esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanlığınca bu yıl gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Nevşehir’in il oluşundan bu yana ilk kez Şet kuşatma töreni yapılacak.

Geçtiğimiz yıldan itibaren her geçen yıl daha farklı etkinliklerle kutlanması hedeflenen ve organizasyonunu Birlik başkanlığının yaptığı Ahilik Haftası etkinliklerinde Şet Kuşatma törenini Kırşehir’den gelecek olan ekip yapacak.

Hafta etkinliklerinin bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla daha renkli ve birbirinden farklı etkinliklerle kutlanması için hazırlıklarının tamamlandığını kaydeden Birlik Başkanı İsmail Ördü, Yılın Ahi’sinin belirleneceği, ahi pilavının bu yıl da dağıtılacağı etkinliklerde bu yıl ilk kez araç korteji düzenleneceğini, etkinliklerde yine ilk kez Şet Kuşatma töreninin Kırşehir’den gelecek bir ekip tarafından canlandırılacağını dile getirdi.

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili KAFSİD ile birlikte düzenlenecek bir fotoğraf sergisinin de hafta dolayısıyla açılacağını ve bu serginin büyük ilgi görmesinin beklendiğini ifade eden Ördü, “Bu yıl ilk kez futbol turnuvası düzenlenecek. Ayrıca ebediyete intikal etmiş olan esnaflarımız anısına bir mevlidi şerif okutacağız. Dolu dolu bir Ahilik haftası kutlaması geçireceğiz” açıklamalarında bulundu.

Haber:Ali Çamur