İlki Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı toplantı salonunda, ikincisi ise Ticaret Borsası Konferans salonunda yapılan hijyen eğitimlerinin önümüzdeki günlerde gıda sektöründe faaliyet gösteren diğer esnaf ve sanatkarlara yönelik devam ettirilmesi planlanıyor.

Özellikle geçtiğimiz yıl yürürlüğü giren yeni gıda kodeksine uygun bir gıda ürünlerinin üretilmesi, satışı konusunda bilgilendirilen esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalıştırdıkları personellerinin eğitimi konusunda gerek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, gerekse Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünün kararlı çalışmalarının önümüzdeki günlerde ilimizde de olumlu sonuçlar vermeye başlaması bekleniyor.

Bu Kez Pastaneci, Lokantacı ve Dönerci Esnafı Hijyen Eğitimi Alacak…

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü illerde esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanlıklarına verilen bu görevi gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü ile birlikte yürütmeye devam edeceklerine dikkat çekti.

İlimizde yapılan ilk hijyen eğitiminde fırıncılar ve yanlarında çalıştırdıkları personellerine eğitim verildiğini, ikinci hijyen eğitiminde ise Bakkal ve Market esnafına ve personellerine bu eğitim programının verildiğini kaydeden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, önümüzdeki günlerde ilimizde faaliyet gösteren pastaneci, dönerci ve Lokantacı esnafı ile personellerinin de bu programa alınacağını söyledi.

İlimizde iki ayrı program şeklinde düzenlenen hijyen eğitimine esnaf ve sanatkarın yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğine değinen Ördü, “İlimizde uyguladığımız hijyen eğitimlerine esnaf ve sanatkarlarımız ile çalışanlarının yoğun ilgi göstermeleri bizleri mutlu etti. Bir kez daha esnaf ve sanatkarlarımız ile çalışanlarının gösterdikleri hassasiyete buradan teşekkür ediyorum. Eğitim programımız ilimizde gıda üretimi yapan, satışı yapan esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik önümüzdeki günlerde de sürecek” diye konuştu.
Haber:Ali Çamur