Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde Kuru Fasulye İhtisas Borsası için istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi...

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) öncülüğünde Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde fasulye ihtisas Borsası kuruyor...

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) tarafından yürütülen çalışmada artık sona gelindi.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde Kuru Fasulye İhtisas Borsası için toplantı düzenlendi. 

Derinkuyu Belediyesi, Kaymakamlık ve Ziraat Odası ile Derinkuyulu çiftçilerle yapılan görüşmeler sonrasında Derinkuyu ilçesine fasulye ihtisas Borsası kurulması için toplantı düzenlendi.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bakliyat alım satım seans salonu kurulması için çalışmalarını sürdüren Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş, projenin hayata geçmesi ile kurulacak olan borsanın Türkiye bakliyat piyasasına yön vereceğini söyledi.

Başkan Salaş, Derinkuyu Beyaz Fasulye bakliyat alım satım salonunun önümüzdeki bakliyat sezonunda açılmasını hedeflediklerini bildirdi. 

Salaş, Bu projenin hayata geçmesi ile bakliyat piyasasında yaşanan pek çok sorun çözüme kavuşacak, ilgili kesimler açısından önemli faydalar ortaya çıkacaktır dedi.

Toplantı sonrası Derinkuyu Kaymakamı Salman Kibaroğlu tarafından konuk Borsa heyeti onuruna yemek verildi.

Yemek sonrası Derinkuyu ilçesinin tarihi ve turistik  yerlerini kendilerine gezdiren Derinkuyu Kaymakamı Salman Kibaroğlu, borsa heyetine ilçenin turizm konusunda bilgiler verip kiliseyi gezdirdi.  

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve beraberindeki heyet Derinkuyu ziyaretinde Kaymakam Salman Kibaroğlu ile bir süre ilçenin tarihi, turistik ve ekonomik konularında fikir alışverişinde bulundular. 

Ziyarette Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTB Yönetim Kurulu üyesi Sunay Özdemir ve Genel Sekreter Uğur Aydoğan, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Nevşehir Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Gürol Çetin ,Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz ,Yazıhöyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar,Çakıllı Köyü Muhtarı Sadi Poyraz,Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Konya Ticaret Borsasından Uğur Akgöz hazır bulundu.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş hem ilçeden hem de Kaymakam Kibaroğlu'nun  misafirperverliği ve ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Kibaroğlu'na teşekkür etti. 

Nevşehir Ticaret Borsası heyeti daha sonra ilçeden ayrıldı.