Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala, vatandaşı bayram telaşı sardı. Bayram nedeniyle çarşı pazarda bayram hareketliliği yaşanırken alışveriş için Nar caddesindeki Kuruyemişin öncü markaları" Nurlular ve İnceler Gıda Kuruyemiş" mağazasına gelen vatandaşlar kalabalıkta zorla ilerleyebildi.

Önümüzdeki hafta Salı günü başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesinde, Nevşehir'de her bayram öncesi olduğu gibi vatandaşların yoğun ilgisi insan selini andıran manzaralar oluşmasını sağlıyor.

Bayram alışverişi nedeniyle esnaflar rahat bir nefes alırken, ucuz alışverişin adresi olarak bilinen semt pazarları, ekonomik koşullarda alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.

Bayrama sayılı günler kala daha çok şekerleme ve tatlı satışı yapan iş yerleri, giyim mağazaları ve seyyar satıcıların daha çok ilgi gördüğü gözlenirken, mutfak ihtiyaçlarının giderilmesine daha az önem verildiği dikkat çekiyor. Ailesine ve yakınlarına çeşitli hediyeler almanın telaşında olan vatandaşlar ise kalan kısa süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

Nevşehirdeki alışveriş merkezlerinde yaşanan yoğunluğun arife günü olan Pazartesi akşamına kadar devam etmesi bekleniyor.