Nevşehirin Avanos İlçesine bağlı Göynük kasabasında kadın girişimcimiz Şengül Özbek ve Kenan Kestiren ortak firması tarafından kurulan Göynük Madencilik firması Türkiye’de bir ilke imza atarak Nevşehir ve Bölgesinde bir çok özel yapıların ana maddesi olarak kullanılan ve yöremizde eskitilmiş taş olarak bilinen taşlardan üretime başladılar.

 

Nevşehirli yerli yatırım firması, Göynük Madencilik Özellikle Kapadokya bölgesindeki Butik Otellerin yapısında kullanılan bu özel taşların büyük ilgi gördüğü belirtiliyor.

 

En son Ulusal gündemde çok kez dile getirilen İstanbul Çamlıca da ki Camiinin yapısında kullanılmasıda önerilen Göynük Madencilik Taşları yine Kapadokya Bölgesinin en büyük projelerinden birisi olarak gösterilen Kayakapı projesi içinde kullanımının gündemlerinde olduğunu belirtitler.

 

 

FİB Haber Merkezi olarak Ayrıca Yurt içi ve yurt dışındanda büyük ilgi görmesi beklenilen tesisisn Bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Doğal yalıtım malzemesi olarak kullanılan görselliği dayanıklılığı ses yalıtımı ve ısı izalasyonu da sağlayan Göynük Taşı siparişleriniz için Göynük Belediyesine müracaat edebilirisniz.

Göynük Madencilik

Tozağan Mevkii Göynük Kasabası –Avanos NEVŞEHİR